Europska liga: Villarreal pobijedio Dinamo pogotkom iz kaznenog udarca

Četvrtak, 08. travnja 2021. 22:58 Napisao/la  SC

Španjolska momčad kontrolirala utakmicu većim posjedom lopte, obojica trenera bili svjesni da će polufinalist biti poznat tek nakon utakmice na stadionu El Madrigal

Presudni trenutak, Moreno napucao loptom Theophilea u ruku
Presudni trenutak, Moreno napucao loptom Theophilea u ruku

Dinamo je doživio poraz u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige, Villarreal je stekao minimalnu prednost uoči uzvrata zahvaljujući pogotku iz kaznenog udarca.

Villarreal je opravdao očekivanja, španjolska momčad kontrolirala je  većim posjedom lopte tijek cijele utakmice u kojoj je prevladavao obostrani oprez, obojica su trenera bili svjesni da će polufinalist biti poznat tek nakon utakmice na stadionu El Madrigal

Španjolska je momčad očigledno individualno bolja, ali ne toliko da Dinamo ne bi imao šanse u uzvratu.

Izglednih prilika nije bilo previše, ukupno gledano više su puta opasnije u završnicu ušli gosti.

U 21. minuti Pedraza je ostao sam u zatvorenoj poziciji na lijevoj strani, Livaković je uspio ući u udarac braniču gostiju.

Najbolja prilika Dinama tijekom utakmice završila je pogotkom Oršića iz zaleđa u 26. minuti.

U 42. minuti Moreno je s pola metra napucao Theophilea u ruku, glavni sudac i VAR nisu imali dvojbe.

Moreno je iz kaznenog udarca zatresao mrežu - 0:1.

Gvardiol (56) je pokušao udarcem izvana, Rulli je obranio jedini zahtjevniji udarac u drugom dijelu.

Od 61. minute trener Damir Krznar promijenio je igru u napadu, ušli su Petković i Kastrati, ali Dinamo nije bio konkretniji u završnici.

U 65. minuti Alcacer je ušao zdesna u kazneni prostor, u najboljoj prilici za goste loptu je u otvorenoj poziciji bezopasno poslao kraj vratiju.

Trigueros je u 70. minuti udarcem s 22 metra natjerao Livakovića da poleti pod vratnicu.

Objektivno, obojica vratara nisu imali težak posao.

DINAMO: Livaković, Ristovski, Theophile, Lauritsen, Gvardiol (71 Leovac), Ademi, Jakić (60 Kastrati), Ivanušec, Majer (82 Franjić), Oršić (82 Tolić), Atiemwen (61 Petković)

VILLARREAL: Rulli, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza, Capoue, Dani Parejo, Trigueros, Moreno, Chukwueze (69 Moi Gomez), Bacca (46 Alcacer)

Prva utakmica četvrtfinala Europske lige: Dinamo - Villarreal 0:1 (Moreno 43-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.