JOSE MOURINHO Nema kontakata s drugim klubovima, mislim samo na finale! Za Sevillu je igrati finale Europske lige gotovo normalno, za nas je to izvanredan događaj!

Utorak, 30. svibnja 2023. 22:02 Napisao/la  SC

Rekao sam svom stožeru: danas je naš posao završen, sada povijest stvaraju dečki, poručio je Mourinho prije finala

 

Jose Mourinho
Jose Mourinho

Roma i Sevilla u srijedu u Budimpešti igraju finale Europske lige, Jose Mourinho uspio je Romu drugu sezonu uzastopno dovesti u finale nakon što je prošle sezone osvojio Konferencijsku ligu.

Sevilli su finala Europske lige postala normala, peti put Sevilla igra finale u 14. izdanju Europske lige, pobijedila je u sva četiri finala:

- Rekao bih da se povijest ne igra bitnu ulogu iako oni misle da su favoriti jer povijest tako kaže, mi to poštujemo. Za njih je igrati finale Europske lige gotovo normalno, za nas je to izvanredan događaj. Za navijače Seville igrati u europskom finalu je kao igrati u Španjolskoj, za nas je ovo povijesno dostignuće. Imali smo drugačiji put od našeg protivnika, jer oni dolaze iz Lige prvaka. Odigrali smo 14 utakmica da bismo bili ovdje i nedvojbeno smo to zaslužili. Zaslužili smo igrati ovo finale, kaže Mourinho.

Ovako je Portugalac usporedio odnose između finalista:

- Proračun koji ima Sevilla nije isti kao proračun Rome. Imamo igrače koji su prošle godine igrali u B momčadi. Imao sam više prilika igrati u europskim natjecanjima, ali trener Seville Mendilibar je moja generacija, ravnopravni smo, igrači su isti. Sevillini igrači imaju više iskustva, ali mi igramo zajedno dvije godine, govori Mourinho.

Portugalac se zadnjih tjedana stalno spominje u kombinacijama nekoliko većih klubova:

- Drugačije je nego kada sam bio Interu, iako nisam potpisao za Real Madrid, sve je bilo dogovoreno. Sada nemam ništa, nema kontakata s drugim klubovima. Mislim samo na finale i na ono što želimo učiniti, poručuje Mourinho.

Mourinho je prošle sezone postato prvi trener koji je osvojio sva tri europska natjecanja, jedan od najtrofejnijih trenera svih vremena ovako je opisao uloge trenera u finalu:

- Treneri ne igraju, treneri puno rade prije utakmice, tijekom utakmice mogu učiniti vrlo malo. Rekao sam svom stožeru: danas je naš posao završen, sada povijest stvaraju dečki, poručio je Mourinho.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.