TROFEJNI KLUB PROTIV TROFEJNOG TRENERA Ivan Rakitić: U finalu povijest ništa ne znači, mi smo tu jer smo to zaslužili! Nadamo se da ćemo pehar odnijeti u Sevillu!

Srijeda, 31. svibnja 2023. 15:03 Napisao/la  SC

Sevilla igra sedmo finale, pobijedila je u svih šest finala, Jose Mourinho postao prvi trener koji je osvojio trofeje u sva tri europska natjecanja

Ivan Rakitić: U finalu povijest ništa ne znači, mi smo tu jer smo to zaslužili! Nadamo se da ćemo pehar odnijeti u Sevillu!

Ivan Rakitić večeras u Budimpešti ima priliku drugi put u dresu Seville osvojiti Europsku ligu, utakmica protiv Rome počinje od 21 sat:

- Postoje trenuci koji su jedinstveni, posebni, a put kojim smo išli posljednjih mjeseci čini ovo još posebnijim, jako smo motivirani i veselimo se početku utakmice. Način na koji smo stigli do finala puni nas snagom i samopouzdanjem. Sezona nam je čak malo i kratka, htjeli bismo nastaviti. Želimo pokazati svijetu nogometa što nam znači Europska liga, želimo proslaviti još jedan trofej više s našim navijačima, iako će biti jako teško, oni su sjajna momčad. To vrijedi za više od 12.000 navijača Seville koji dolaze i one koji nisu mogli biti ovdje, nadamo se da ćemo pehar odnijeti u Sevillu. Želimo tu 'kantu', kazao je Rakitić.

Sevilla igra sedmo finale Europske lige&Kupa UEFA, pobijedila je u svih šest finala.

Romu vodi Jose Mourihno, jedan od najtrofejnijih trenera svih vremena, prvi koji je prošle sezone osvojio trofeje u sva tri europska natjecanja: dvaput je osvojio Ligu prvaka, po jednom Kup UEFA i Europsku ligu, jednom Konferencijsku ligu.

Zanimljiva teza glasi: trofejni klub u Europskoj ligi igra protiv trofejnog trenera:

- U finalu povijest ništa ne znači, mi smo tu jer smo to zaslužili, nitko ti ništa ne daruje, u igri smo uvijek bili bolji. Znamo što trener traži od nas, znamo da moramo odigrati savršenu utakmicu, rekao je Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.