EUROPA LIGA

PSV pobijedio Dinamo, oproštaj modrih od Europe

Četvrtak, 07. studenog 2013. 17:10 Napisao/la  SC

Skupina B, 4. kolo: PSV - Dinamo 2:0. Modri su u Eindhovenu nastavili s rasprodajom  ugleda

 

 

 

Europska liga - skupina B - 4. kolo

PSV EINDHOVEN - DINAMO 2:0

Phillips Arena, Eindhoven.

Sudac: Cristian Balaj (Rumunjska)

Strijelac: 1:0 Maher (29), 2:0 Locadia (57)

Žuti kartoni: Antolić, Pivarić (Dinamo)

PSV: Tyton, Bruma, Hendrix (69 Jorgensen), Arias, Willems, Maher, Schaars (80 Hiljemark), Toivonen, Narsingh (76 Jozefzoon), Depay, Locadia

DINAMO: Zelenika, Šimunić, Addy, Pinto, Ruben Lima (46 Rukavina), Antolić, Brozović, Pivarić, Sammir (78 Halilović), Fernandes, Soudani (63 Čop)

Nogometaši zagrebačkog Dinama nastavili su u Eindhovenu s rasprodajom ionako tankog ugleda hrvatskog klupskog nogometa u Europi. Treći poraz u skupini B Europske lige priuštio im je ogled s PSV-om, momčadi koja također pamti bolje dane i koja je podjelila Dinamovu europsku sudbinu ove sezone. Nizozemci su, samo za podsjećanje, izgubili u play-off rundi Lige prvaka od velikog Milana.

Utakmica u Eindhovenu igrala se po mokrom, teškom terenu, pa ne čudi da se ništa značajnije na susretu nije dogodilo do 15. minute kada Sammir oprobava svoj udarac iz velike daljine, no puca vrlo neprecizno. Svoj prvi udarac na gol Zelenike četiri minute kasnije imao je PSV, no Toivonenov pokušaj sigurno je ukrotio Dinamov vratar. Tada je Dinamova obrana krenula propuštati. Tri je pokušaja u razdoblju od 20. do 23. minute (Depay, Toivonen, Locadia) Zelenika odbio u korner, no bilo je jasno da u takvom tempu i načinu igranja zagrebačka momčad neće dugo izdržati.

Šesti je put Dinamova obrana ove sezone u Europskoj ligi kapitulirala u 29. minuti susreta. Vrlo dobri desni vezni Narsingh je ubacio s njegove strane, a Maher je maherski, iz teške pozicije u padu zakucao loptu pored nemoćnog Zelenike - 1:0. Novu je priliku ubrzo nakon pogotka imao Dinamo. Nije to bila stopostotna šansa, kao uostalom i rijetko koja u susretu, iako je bila najbolja Dinamova u prvom dijelu. Pinto je pucao s desne strane, Poljak Tyton na vratima PSV-a odbio nogom ispred sebe, no nikoga od gostujućih igrača nije bilo na toj, odbijenoj lopti. Mogao je Dinamo izjednačiti u 42. minuti da je Soudanijev ubačaj slijeva došao do Fernandesa, no na putu lopti ispriječili su se domaći stoperi.

Na početku nastavka igra je nešto značajnije 'živnula', sveukupni dojam mogao je biti kategoriziran za stepenicu više u odnosu na uspavanku iz prvog dijela. Prve udarce Dinama (Brozović 46), odnosno PSV-a (Toivonen) minutu kasnije vratari dobro čitaju. Ponovno je Brozović probao u 52 i 54.. minuti. Prvi je pokušaj bez većih problema Tyton obranio, a drugi je iz solo-akcije završio iznad grede. Svi pokušaji Dinama bili su stihijske prirode, niti jednom vratar domaćih nije bio značajnije ugrožen. Kada nije htjelo Dinamu, htjelo je Nizozemcima.

Ponovno ista priča. Narsingh dolazi u prigodu za ubačaj s desne strane, odlično u sredini puca Toivonen a lopta na putu do mreže skreće od Locadie - 2:0. Dogodilo se to u 57. minuti, a sve što se do kraja utakmice dogodilo u rubrici napadačkih akcija imalo je predznak PSV-a. Zagrepčani su tako do kraja susreta bez većih poteškoća mogli primiti još barem dva zgoditka. Pet minuta nakon pogotka Locadia je u društvu dvojice svojih suigrača na Toivonenovo dodavanje sam izbio ispred Zelenike. Previše je htio, pucao je preko gola. Novi susret Locadie i Zelenike zbio se u 67. minuti, vratar Dinama odbio je u korner te spasio Dinamo od veće blamaže. Prijete domaći još u dva navrata, oba puta u 84. minuti. Najprije Depay, nakon slaloma kroz Šimunića i Pinta pogađa vratnicu, a tridesetak sekundi kasnije Jozefzoon dolazi ponovno sam pred Zelenikin gol, no puca loše. Vratnica se tresla i u posljednjim trenucima susreta, nakon jakog Maherova udarca s 25 metara.

Dinamo ničim nije zaslužio ništa, a ništa u Nizozemskoj nije niti osvojio. Ostao je Modrima na kontu jedan bod iz četiri utakmice, drugi krug kao i proljeće u Europi ostaju u knjigama povijesti nekog prijašnjeg i boljeg Dinama.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.