Europska liga: Dinamo pobijedio Sevillu pogotkom Mislava Oršića i ispao iz Europske lige

Četvrtak, 24. veljače 2022. 20:48 Napisao/la  SC

Dinamo je odigrao kvalitetnu utakmicu, potpuno ravnopravu favoriziranom gostu, ali jedan pogodak nije bio dovoljan za europsku senzaciju

Mislav Oršić
Mislav Oršić Foto: Screenshot

Europska liga, play off

DINAMO – SEVILLA  1:0 (2:3)

Stadion Maksimir.  Sudac: Letexier (Francuska).

Strijelac: 1:0 Oršić (65-11 m)

Žuti kartoni: Tolić (Dinamo), Acuna, Delaney, Bono (Sevilla)

Crveni karton: Delaney (Sevilla, drugi žuti, 90)

DINAMO: Livaković, Franjić, Šutalo, Theophile-Chaterine, Štefulj (62 Bočkaj), Gojak (75 Menalo), Mišić, Tolić (53 Bulat), Ristovski (61 Špikić), Oršić, Petković (62 Emreli).

SEVILLA: Bono, Montiel (46 Nawas), Kounde, Diego Carlos (46 Delaney), Acuna, Rakitić (71 Jordan), Reges, Papu Gomes, Corona (71 Torres), Mir (80 En Nesyri), Ocampos.

Nogometaši Dinama završili su svoj europski nastup u play offu Europske lige, pogotkom Mislava Oršića uspjeli su svladati favoriziranu Sevillu, ali više od toga nisu uspjeli učiniti, Andalužani su na račun pobjede (3:1) iz prvog susreta izborili plasman u osminu finala.

Modri su odigrali odlično prvo poluvrijeme, u kojem su potpuno ravnopravno parirali gostima, u nastavku utakmice nikako nisu uspjevali uspostaviti ravnotežu na terenu, gosti su uporno pritiskali sve do 65. minute kada su osvježeni modri, nedugo prije toga u igru su ušli Bulat, Špikić, Bočkaj i Emreli -  poveli.

Upravo se Bulat probio po desnoj strani, Acuna ga je pokušao zaustaviti, u tom duelu igrao je rukom i francuski sudac bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku.

Sigurni realizator najstrože kazne bio je Mislav Oršić.

Vodstvo je ohrabrilo modre, zaigrali su angažiranije, hrabrije, moglo im se isplatiti u 75. minuti.

Špikić je odlično ubacio, Bočkaj prihvatio loptu i tukao pored gola, a u nastavku te akcije na Špikićev ubačaj tukao je i Menalo, ali Bono je taj udarac obranio.

Gosti su u 78. i 80. minuti mogli riješiti sve dvojbe, i idealnim situacijama našli su se Ocampos i Mir, ali obojica su tukla pored gola.

U 90. minuti modri su ostali s igračem više u polju, zbog drugog žutog kartona igru je morao napustiti Delaney, ali vremena da se izbori produžetak više nije bilo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.