RAPID - DINAMO Damir Krznar: Došli smo po pobjedu, trebat će uložiti puno truda, htijenja i zalaganja da bismo došli do cilja

Četvrtak, 21. listopada 2021. 12:03 Napisao/la  SC

Izostanak Čopa nas je malo poremetio, ali imamo unutarnje rezerve, rekao je trener Dinama uoči današnje utakmice

Damir Krznar
Damir Krznar

Nogometaši Dinama danas (18.45 sati) u Beču protiv Rapida igraju utakmicu 3. kola H skupine Europske lige, koja bi mogla odrediti Dinamove europske ambicije ove sezone.

Modri su na otvaranju razigravanja po skupinama poraženi od West Hama, nakon toga su pobijedili Genk, momčad Rapida upisala je dva poraza u prvim dvama kolima.

To, naravno, ne znači da Damir Krznar i njegovi izabranici imaju pravo na opuštanje.

- Rapidu je izostao željeni rezultat, ali mi znamo da će trebati uložiti jako puno truda, htijenja, zalaganja da bismo došli do cilja. A došli smo po još jednu pobjedu, rekao je Damir Krznar.

Dinamo od ranije ne može računati na Arijana Ademija, a uoči odlaska u Beč ostali su i bez Duje Čopa, što otvara prostor da se od prve minute u postavi pojavi Komnen Andrić, koji je početkom sezone označen kao prekobrojan.

- Izostanak Čopa nas je malo poremetio, ali imamo unutarnje rezerve. Komnen Andrić će vjerojatno dobiti svoje minute, ali tek treba vidjeti hoće li to biti od početka utakmice, rekao je Krznar.

Čvrsta je veza između Dinama i Rapida, legende modrih Zlatko Kranjčar i Otto Barić identičan status uživaju i među navijačima bečkog kluba, koji odavno nije na razini onih dana kada je njihov dres nosio Zlatko Kranjčar ili kada je na klupi sjedio Herr Otto.

- Obojica su obilježili Dinamovu povijesti, imao sam sreću kao dijete gledati Kranjčara na Prateru u jednoj od njegovih utakmica za Rapid. Ti slavni dani Rapida i nas vesele, nama je veliko zadovoljstvo što su igrači Dinama pružali fantastične predstave u bečkom klubu, Zlatko Kranjčar i Otto Barić obilježili su povijest Rapida.

Dinamo će protiv Rapida vjerojatno zaigrati u formaciji 3-4-2-1, ispred Livakovića bi trebali zaigrati Theophile-Catherine, Lauritsen i Šutalo, bočne pozicije rezervirane su za Ristovskog i Franjića, vezni red zatvorit će Mišić i Ivanušec, Oršić i Petković igrat će na poziciji polušpice uz Andrića u vršku napada.

Na papiru Dinamo ima kvalitetniju momčad, ali to će morati dokazati na terenu uz gromoglasnu podršku s tribina.

- Vjerujem da će biti naših navijača i više do dvije tisuće jer puno naših ljudi radi u Beču i okolici. Na nama je da im zahvalimo na potpori. Lijepo je igrati u pravom nogometnom ambijentu, pogotovo nakon prošle sezone kada su tribine bile zatvorene zbog pandemije. Ovo je novo rađanje nogometa i to nas veseli, zaključio je Krznar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.