ŽDRIJEB LIGE PRVAKA Dinamo u skupini s Portom, PSG-om i kijevskim Dinamom!

Četvrtak, 30. kolovoza 2012. 17:25 Napisao/la  Z. G.

Na Maksimiru će tako zaigrati Zlatan Ibrahimović i PSG koji je uložio silne milijune. U Zagreb se vraćaju Ognjen Vukojević i Niko Kranjčar u dresu kijevskog Dinama. Dinamo je izbjegao skupinu smrti u kojoj su Real Madrid, Manchester City, Ajax i Borussia Dortmund

Nogometaši Dinama igrat će u skupini A Lige prvaka protiv Porta, kijevskog Dinama i PSG-a, odlučeno je tako ždrijebom održanim u Monte Carlu. Postojala je i mogućnost da zagrebački sastav završi u skupini smrti, skupini D gdje ih je čekao Real Madrid, Manchestetr City i Ajax, no četvrto mjesto u toj grupi pripalo je Borussiji iz Dortmunda. Na Maksimiru će tako zaigrati Zlatan Ibrahimović i PSG koji je uložio silne milijune uoči ove sezone. U Zagreb se vraćaju Ognjen Vukojević i Niko Kranjčar u dresu kijevskog Dinama.

Raspored
1. kolo (18. rujna): Dinamo - Porto;
2. kolo (3. listopada): Dinamo Kijev - Dinamo
3. kolo (24. listopada): Dinamo - PSG
4. kolo (6. studenog): PSG - Dinamo
5. kolo (21. studenog): Porto - Dinamo
6. kolo (4. prosinca): Dinamo - Dinamo Kijev

Dinamov je trener Ante Čačić nedavno najavio da će prvu utakmicu na maksimirskoj klupi izgubiti protiv - Paris Saint Germaina. Kao da je tjednima unaprijed znao ishod ždrijeba Lige prvaka.

- Igračima sam, još prije nekoliko utakmica, rekao da ćemo prvi poraz doživjeti na Parku prinčeva, a sad ću učiniti sve da se tako nešto ne dogodi, naglasio je Čačić.

I dobro je da je korigirao izjavu, jer bi netko mogao protumačiti da je unaprijed priznao poraz. Kako god, Čačić vjeruje da su suparnici - podcijenili Dinamo. Doduše, podcijenili su ga i lani pa nisu pogriješili.

- Naša skupina ne izgleda jako atraktivno, no jako je - kvalitetna. Siguran sam da su svi naši suparnici već upisali bodove protiv nas, ali mislim da će to ove godine biti puno teže. Naravno, autsajderi smo, ali nećemo se predati niti nikome priznati da je bolji dok to ne dokaže na terenu, naglasio je Čačić.
 
Dinamov vratar Ivan Kelava opet će „glumiti“ glinenog goluba.

- Bilo je bitno izbjeći dvije skupine u kojima su bili Barcelona i Real, a sve nam je ostalo svejedno. Naravno da su sve skupine teške, ipak je to Liga prvaka. Prošle smo godine izvukli pouku i vjerujem da ćemo sada biti konkurentni. Ma, bit će borba, dat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici. Cilj je ostaviti što bolji dojam, a nadamo se da će uz to doći i poneki bod.

Dinamo je tako od nositelja prve skupine dobio neugodan Porto, jaku europsku momčad čije ime ne zvuči atraktivno kao Real Madrid ili Barcelona, no modre čeka težak posao. Nema sumnje da zagrebački klub vjeruje da se može nositi s ukrajinskim predstavnikom, a PSG je najjača momčad koju su modri mogli dobiti iz trećeg šešira.

Inače, Gianni Infantino uoči izvlačenja upozorio je sve predstavnike klubova da se moraju pridržavati financijskog fair playa ustvrdivši da će UEFA najstrože kažnjavati svako kršenje.

SKUPINE

Skupina A: Porto, Dinamo Kijev, PSG, Dinamo.

Skupina B: Arsenal, Schalke, Olympiacos, Montpellier.

Skupina C: Milan, Zenit, Anderlecht, Malga.

Skupina D: Real Madrid, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund.

Skupina E: Chelsea, Šahtar, Juventus, Nordsjalland.

Skupina F: Bayern, Valencia, Lille, BATE Borisov

Skupina G: Barcelona, Benfica, Spartak Moskva, Celtic.

Skupina H: Manchester United, Braga, Galatasaray, Cluj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.