U petak ždrijeb 3. pretkola europskih kupova, pogledajte potencijalne protivnike hrvatskih klubova

Četvrtak, 19. srpnja 2012. 17:26 Napisao/la  Z. G.

Zasad je izvjesno da će  maksimirski nogometaši i u ovom dijelu ždrijeba imati status nositelja. Na rasporedu je i ždrijeb parova 3. pretkola Europske lige u kojem ni Hajduk ni Slaven Belupo ni Osijek neće imati status nositelja.

Povijest uči da je sasvim moguće da Dinamo u uzvratu u Maksimiru igra jednako „ludo“ ili i „gore“ nego protiv Ludogoreca u prvom ogledu u Bugarskoj i u tom će slučaju, dakako, završiti svoje europske bravure za ovu sezonu. No, prije uzvrata predviđenoga za sljedeću srijedu „plavi“ će se radovati i ždrijebu sljedećega, trećeg pretkola Lige prvaka. Kuglice će u bubanj u petak u podne i zasad je izvjesno da će  maksimirski nogometaši i u ovom dijelu ždrijeba imati status nositelja. Istoga je dana na rasporedu i ždrijeb parova 3. pretkola Europske lige u kojem ni Hajduk ni Slaven Belupo niti Osijek neće imati status nositelja.
   
Mogući Dinamovi suparnici su: maksimirski „dobri, stari znanac“ Sheriff iz moldavskog Tiraspola, zatim Hajdukovi „poznanici“ iz mađarskog Debrecena, Maribor, norveški Molde, češki Slovan Liberec, poljski Slask, lanjski Dinamovi suparnici Neftçi iz Azerbajdžana i HJK Helsinki, ciparski AEL Limassol koji je u nacionalnom prvenstvu pretekao lanjski hit Lige prvaka Apoel iz Nikozije, latvijski Ekranas kojega je Dinamo izbacio u ljeto 2006. godine. Dakako, svi bi oni prethodno morali preskočiti i suparnike u drugom pretkolu. Zasad najviše „visi“ Debrecen koji je posrnuo u prvom ogledu kod albanskog Skënderbeua. Bilo je 1-0. Neftçi i Molde, primjerice, u ovoj razini natjecanja nisu nositelji, ali su u prvim ogledima slavili s identičnih 3:0: Neftçi protiv gruzijskog Zestafonija, a Molde protiv latvijskog Ventspilsa.

  U ovom dijelu ždrijeba neće biti „promjene kostura“ u statusu nositelja, neovisno o raspletu utakmica 2. pretkola. Dakle, ako netko od nositelja ispadne u ovoj razini natjecanja, njegov će mu suparnik, kao što će zasigurno biti slučaj s Neftçijem i Moldeom, „preoteti“ koeficijent i status u ždrijebu 3. pretkola. Prođe li, dakle, Ludogorec u sljedeći krug, preuzet će Dinamov koeficijent i status nositelja. Razlog je taj što je ždrijeb na rasporedu prije završetka 2. pretkola.

Isto vrijedi i za ždrijeb 3. pretkola Europske lige. Zasad je, međutim, teško nagađati o mogućim suparnicima hrvatskih klubova, jer raspon je širok: među 29 mogućih suparnika nalaze se Inter, Liverpool, Olympique Marseille, Twente, Athletic Bilbao, Steaua, Dinamo Moskva, Crvena zvezda, CSKA Sofija, Anži…

Prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka predviđene su za 31. srpnja i 1. kolovoza, a uzvrati tjedan kasnije. Prvi okršaji 3. pretkola Europske lige na rasporedu su 2. kolovoza, a uzvrati također tjedan kasnije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.