Šanse Borussije u najavama daleko su manje nego što će biti kada počne utakmica

Subota, 01. lipnja 2024. 13:34 Napisao/la  SC
Šanse Borussije u najavama daleko su manje nego što će biti kada počne utakmica

Real Madrid i Borussia Dortmund od 21 sat u subotu na Wembleyju igraju finale Lige prvaka.

Jasno da je Real Madrid apsolutni favorit, brojke su na strani madridskog kluba.

Real Madrid igra šesto finale u zadnjih 11 godina, pobijedio je u svih pet zadnjih finala, večeras igra za 15. titulu najboljega kluba u Europi.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti kao trener igrao je u šest finala, četiri puta postao je europski prvak, kao igrač još je dvaput  bio europski prvak.

Luka Modrić pet puta osvojio je Ligu prvaka, u subotu zajedno s Nachom može postati najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti.

S druge strane Borussia Dortmund nikada nije bila europski prvak, prije 11 godine igrala je jedino finale Lige prvaka u klupskoj povijesti, Bayern je bio uspješniji.

Trener Borussije Dortmund Edin Terzić daleko je od kruga elitnih europskih trenera, nekadašnji suradnik Slavena Bilića u hrvatskoj reprezentaciji ostvario je senzacionalni uspjeh plasmanom u finale Lige prvaka na kraju sezone tijekom koje je nekoliko puta bio pred smjenom zbog slabijih rezultata u Bundesligi.

Šanse Borussije Dortmund u najavama utakmice daleko su manje nego što će biti kada počne utakmica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.