Real Madrid - Galatasaray: Drogba je plakao kao malo dijete kada je Mourinho otišao

Srijeda, 03. travnja 2013. 15:46 Napisao/la  SC

Kada je rekao zbogom, činilo mi se kao gledam neki film. Imali smo blizak odnos s njim i nismo bili spremni za rastanak. Svi smo bili dobri igrači, ali on nas je učinio još boljim, prisjeća se Drogba dana kada je Mourinho otišao iz Chelseja

Utakmica između Real Madrida i Galatasaraya prožeta je emocijama. Treneri Jose Mourinho i Fatih Terim vrlo su prisni što je neobično među vrhunskim stručnjacima, koji jedan drugoga gledaju preko ramena.

- Naše prijateljstvo važnije je od Lige prvaka, kaže Mourinho.

Povrh toga u Galatasarayju igraju dvojica igrača, Wesley Sneijder i Didier Drogba, koji su dosegnuli vrhunce karijera pod Mourinhovim vodstvom. Sneijder je bio najbolji igrač Intera s kojim je Mourinho postao europski prvak, a Drogba je postao igrač svjetske klase u doba kada je Mourinho vodio Chelsea. Odnos Drogbe i Mourinha nadilazi uobičajenu prisnost između trenera i igrača.

Kada je Mourinho 20. rujna 2007. godine otišao iz Chelsea, Drogba je zaplakao!

- Plakao je kao dijete, nešto nestvarno, kao da je izgubio nekog bližnjeg. Bilo je zbilja dirljivo, prisjeća se tadašnji Drogbin suigrač Paulo Ferreira.

Mourinho je naprasno otišao, odluka Romana Abramoviča iznenadila je igrače i javnost. Drogba se dobro sjeća Mourinhova oproštaja s igračima idućeg jutra.

- Kada je rekao zbogom, nisam to odmah shvatio, činilo mi se kao gledam neki film. Imali smo blizak odnos s njim i nismo bili spremni za rastanak. Svi smo mi bili dobri igrači, ali on nas je učinio još boljim. Sjećam se kada je Mourinho došao po mene u Francusku, rekao mi je da ću postati igrač kakav je Eto'o ili Henry. Nikada nisam zaboravio njegove riječi. Iskreno, njemu sve dugujem, kaže Drogba.

Mourinho i Drogba od tada gaje odnos poput oca i sina. Hoće li nakon utakmice u Madridu poteći suze sina razmetnog?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.