Real Madrid 15. put u povijesti prvak Europe, Toni Kroos ovacijama ispraćen u mirovinu

Subota, 01. lipnja 2024. 22:57 Napisao/la  SC

Kako je vrijeme odmicalo tako su nogometaši Real Madrida stvari polako stavljali na svoje mjesto, Carlo Ancelotti prvu je promjenu u svojoj momčadi napravio onda kada je sve bilo gotovo

Real Madrid 15. put u povijesti prvak Europe, Toni Kroos ovacijama ispraćen u mirovinu

Nogometaši Real Madrida 15. put u klupskoj povijesti postali su prvacima Europe!

Kraljevski klub u finalu Lige prvaka na Wembleyju pobijedio je Borussiju Dormtnud 2:0, koja je tako ostala na onom jednom osvojenom naslovu 1997. godine, iako je sve ono što se dešavalo na travnjaku ukazivalo da možda neće biti tako.

No, momčad Edina Terzića u prvom dijelu nije uspjela iskoristiti nekoliko više nego izglednih prigoda, pogotovo će žaliti za onima Adeyemija iz 20. i 28. minute.

Kako je vrijeme odmicalo tako su nogometaši Real Madrida stvari polako stavljali na svoje mjesto, Carlo Ancelotti prvu je promjenu u svojoj momčadi napravio onda kada je sve bilo gotovo.

Igrala se 74. minuta, Toni Kroos je ubacio na prvu vratnicu, a  Dani Carvajal glavom loptu skrenu u mrežu – 1:0.

Nade raspjevanih navijača Borussije počele su se polako gasiti, u 80. minuti tukao je Kroos, u 81. Camavinga i Nacho, Kobel je sve to skinuo, ali u 83. minuti nije mogao ništa napraviti nakon pogreške Maatsena.

Vinicius Junior sam je izašao pred vratara Borussije Dortmund i hladnokrvno potvrdio pobjedu.

U 85. minuti Carlo Ancelotti izvadio je Tonija Krossa, koji je ovacijama ispraćen u igračku mirovinu, umjesto njega u igru je ušao Luka Modrić, koji je od 15. europskih Realovih titula osvojio nevjerojatnih - šest.

Finale Lige prvaka na Wembleyju sudio je slovenski sudac Slavko Vinčić.

BORUSSIA DORTMUND - REAL MADRID 0:2 

BORUSSIA DORTMUND: Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Sabitzer, Can (81. Malen), Sancho (87.Bynoe-Gittens), Brandt (81. Halleer), Adeyemi (72. Reus), Füllkrug

REAL MADRID: Courtois, Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos (85. Modrić), Bellingham (85. Joselu), Rodrygo (90. Militao), Vinicius Jr. (94. Vazquez)

Borussia Dortmund - Real Madrid 0:2 (Carvajal 74, Vinicius 83)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.