PSG - Barcelona: Ibrahimović konačno priznao da je Guardiola izabrao boljega

Utorak, 02. travnja 2013. 11:09 Napisao  I. V.

Messi je najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku, a vjerojatno je najbolji igrač svih vremena. Zlatnu loptu bi trebali nazvati prema njemu, rekao je Ibrahimović u najavi utakmice PSG – Barcelona

Leo Messi na Parku prinčeva igra protiv Zlatana Ibrahimovića! Ne postoji bolja preporuka za prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka između PSG-a i Barcelone, koja se igra su utorak od 20.45.

Iako se ne mogu uspoređivati po načinu igre, dvojica najboljih napadača današnjice napokon igraju jednu važnu utakmicu jedan protiv drugoga prvi put od kada je 2011. godine Ibrahimović morao otići iz Barcelone zbog Messija.

Nakon što je otišao iz Barcelone, ozlojađeni Ibrahmović često je javno kritizirao bivšeg trenera Barcelone Pepa Guardiolu i ustroj najboljeg nogometnog kluba na svijetu. Obilje ciničnih i zajedljivih Ibrahimovićevih komentara preplavili su žuti tisak:

Guardiola je kukavica, Messi sastavlja momčad, Iniesta i Xavi su poslušnici bez stava…, samo su neke Ibrahimovićeve uvrede iza kojih proviruje povrijeđena sujeta najboljeg središnjeg napadača na svijetu. Ibrahimović nikada Guradioli nije oprostio što je prvi put u karijeri morao otići iz jednog, pa makar i najboljeg kluba.

A Guardiola je zapravo imao jednostavan izbor: Ibrahimović ili Messi! Trener Barcelone odabrao je Messija i odlučio da više neće igrati s klasičnim središnjim napadačem. Nakon što su klub napustili Eto'o i Ibrahimović, Messi je dobio slobodan prostor na mjestu prve špice, počeo igrati najbolji nogomet na svijetu i rušiti rekorde po broju postignutih pogodaka.

Zbog toga što ne igra s klasičnim napadačem, Barcelona jednom ili dvaput u sezoni ima problema kada protivnički trener u svoj kazneni prostor postavi kaznenu bojnu koja vodi rat protiv nogometa.

Ako Messi nije raspoložen, Barcelona ima problema jer nema dubinu. Guardiola je zbog toga izgubio polufinale Lige prvaka prošle sezone od Chelsea, Jordi Roura umalo je ispao od Milana u osmini finala Lige prvaka nakon što Barcelona nije uputila ni jedan udarac u okvir vrata u utakmici na San Siru.

Takav način igre spada u rizik posla i svjestan Guardiolin izbor kojim se povodi njegov suradnik i nasljednik Tito Vilanova. Podrediti igru Messiju i nije baš neki rizik:

- Messi je najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku, a vjerojatno je najbolji igrač svih vremena. Zlatnu loptu bi trebali nazvati prema njemu, rekao je Ibrahimović u najavi utakmice PSG – Barcelona.

I Ibrahimović je na kraju priznao da je Guardiola 2011. godine izabrao boljega.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.