LIGA PRVAKA Počinje prva sezona Lige prvaka koja se igra u ozračju neizbježnih promjena pod utjecajem američkih interesa

Utorak, 14. rujna 2021. 09:42 Napisao  I. V.

Tri kluba (R. Madrid, Juventus, Barcelona) počeli pravi proces rastakanja monopolističkih prava UEFA-e na zaradu od klupskog natjecanja

Pique (Barcelona) i Lewandowski (Bayern)
Pique (Barcelona) i Lewandowski (Bayern)

Večeras počinje Liga prvaka, elitno klupsko natjecanje u 1. kolu novu nekoliko atraktivnih utakmica, u središtu pozornosti svakako je utakmica Barcelona - Bayern.

Najveća promjena u odnosu na prošlu sezonu je povratak gledatelja, UEFA je dozvolila dolazak gostujućih navijača u trima klupskim europskim natjecanjima.

Nagradni fond nešto je manji nego prošle sezone, posljedice krize zbog pandemije koronavirusa još će se godinama osjećati, prošle sezone UEFA je prijavila gubitak od 416 mil. eura.

Reakcija na gubitke bio je neuspio pokušaj osnivanja Superlige, koji je osujećen odlučnom reakcijom britanske vlade.

Počinje prva sezona Lige prvaka koja se igra u ozračju neizbježnih promjena, pod utjecajem američkog kapitala počeo je proces rastakanja monopolističkih prava na zaradu od nogometa.

Vrlo je brzo postalo jasno da UEFA sa stanovišta europskog pravosuđa ne može spriječiti osnivanje Superlige, tri kluba (Real Madrid, Barcelona, Juventus) započeli su dugotrajni pravni proces koji će na kraju reformirati format i zaradu od natjecanja koje od sezone 1955/56 određuje UEFA.

Nogometni fanovi ne zamaraju se borbom za većom zaradom, večeras počinje najbolje klupsko natjecanje na svijetu.

Evo skupina,
Skupina A: Manchester City, PSG, RB Leipzig, Club Brugge
Skupina B: Atletico Madrid, Liverpool, Porto, Milan
Skupina C: Sporting, Borussia Dortmund, Ajax, Bešiktaš
Skupina D: Inter, Real Madrid, Šahtar, Sheriff
Skupina E: Bayern, Barcelona, Benfica, Dinamo Kijev
Skupina F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys
Skupina G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg
Skupina H: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmo

Večerašnji raspored:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.