Neredi u Europi: Kaos na ulicama Milana i Napulja nakon utakmica Lige prvaka

Četvrtak, 12. prosinca 2013. 14:34 Napisao/la  SC

Očekuje se reakcija nadležnih institucija, onih istih koje se uredno očituju kad se isti ili sličan problem pojavi u Hrvatskoj!

Neredi na nogometnim stadionima i oko njih nisu samo slika Hrvatske odnosno zemalja Balkanskog poluotoka. Slike koje obilaze svijet dolaze iz dva talijanska grada. Naime, sinoć su u Milanu, nakon utakmice istoimenog domaćina protiv Ajaxa na San Siru teško ozljeđena dva nizozemska navijača. Izbodena su obojica nožem, jedan se navijač Ajaxa još uvijek bori za život.

Ništa manje opasno po dvojicu navijača Arsenala nije bilo gostovanje u Napulju. Domaće su snage u kaotičnom gradskom središtu napali Engleze, no nitko nije zadobio teže ozlijede. Navijački neredi posljednjih se mjeseci sele i na Apenine, posebno je situacija rizična kada u Italiju dolaze strani navijači.

Očekuje se reakcija nadležnih institucija, onih istih koje se uredno očituju kad se isti ili sličan problem pojavi u Hrvatskoj!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.