Obitelj Al Nahyan uložila oko 2 milijarde eura za prvo finale Lige prvaka

Srijeda, 05. svibnja 2021. 10:43 Napisao  I. V.

Obitelj Al Nahyan  u 13 godina uložila oko 2 milijarde eura u Manchester City da bi se uspjela plasirati u prvo finale Lige prvaka

Pep Guardiola i šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan.
Pep Guardiola i šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan.

Manchester City napokon igra finale Lige prvaka!

Od 2008. godine traju ulaganja u nogometni projekt europskog prvaka što najbolje ilustrira tezu da novac kratkoročno ne jamči uspjehe u nogometu.

Dugoročno, novac je uvijek presudan ako netko može toliko puno ulagati u nogomet kao što ulažu vlasnici Manchester Cityja.

Vlasnik kluba u rujnu 2008. godine postao je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan.

Njegovo bogatstvo procijenjuje se na oko 20 milijardi eura, ali ne ulaže šeik Mansour sam u nogomet!

Iza njega stoji kraljevska obitelj koja vlada Ujedinjenim Arapskim Emiratima, njegov polubrat Khalifa bin Zayed Al Nahyan predsjednik je države, bogatstvo cijele obitelji Al Nahyan procijenuje se na više od 170 milijardi eura.

Ulaganje u nogomet nije zabava dokonih arapskih bogataša, kao što se uvriježeno misli u Europi.

Šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan utemeljio je tvrtku City Football Group Limited, koja je stopostotni vlasnik četiri kluba: Manchester Cityja, Melbourne Cityja, Montevideo Cityja i Troyesa.

Grupacija je (su)vlasnik sljedećih klubova: Lommel (99%), New York City (80%), Mumbai City (65%), Girona (44.3%), Sichuan Jiuniu F.C. (29.7%) i Yokohama F. Marinos (20%).

Ukratko, obitelj Al Nahyan ulaže u nogomet na više kontinenata, u 13 godina obitelj je uložila oko 2 milijarde eura u Manchester City da bi se uspjela plasirati u finale Lige prvaka!

Manchester City trenutačno ima najskuplju nogometnu momčad na svijetu vrijednu 1,03 milijardi eura, ima ponajboljega trenera na svijetu Pepa Guardiolu, ali još uvijek nije osvojio Ligu prvaka!

Večeras uzvratnu utakmicu polufinala igraju Chelsea i Real Madrid.

Bez obzira tko bude protivik u finalu, Manchester City nije favorit.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.