ČETVRTFINALE LIGA PRVAKA

Real Madrid stekao tri pogotka prednosti

Srijeda, 03. travnja 2013. 22:58 Napisao/la  SC

Real Madrid - Galatasaray 3:0 (Ronaldo 9', Benzema 29' i Higuain 73')

Prva četvrtfinalna utakmica nogometne Lige prvaka

REAL MADRID - GALATSARAY 3:0

Stadion "Santiago Bernabeu". Gledatelja: 80.000

Sudac: Moen (Norveška)

Strijelci: 1:0 Ronaldo (9'), 2:0 Benzema (29'), 3:0 Higuain (73')

Žuti kartoni: Essien, Sergio Ramos, Modrić (Real Madrid), Nounkeu, Felipe Melo, Yilmaz, Drogba (Galatasaray)

REAL MADRID: Diego Lopez, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Varane, Xabi Alonso, Essien, Ozil (80' Modrić), Khedira, Di Maria, Cristiano Ronaldo, Benzema (65' Higuain).

GALATASARAY: Muslera, Eboue', Kaya, Nounkeu, Sneijder (46' Zan), Hamit Altintop (78' Bulut), Felipe Melo, Riera (83' Amrabat), Inan, Drogba, Yilmaz.

Jose Mourinho nadigrao je prijatelja Fatiha Terima, Real Madrid na uzvrat putuje s prednošću koju ni daleko bolja momčad od Galatasaraya ne bi mogla dostići.

Nogometaši Real Madrida stekli su odlučujuću prednost već u prvih pola sata. U 9. minuti Ozil je u polukontri okomitom loptom izbacio Ronalda na vrhu kaznenog prostora, Portugalac je izašao pred Musleru, elegantno prebacio vratara Galatasaraya i zatresao mrežu – 1:0.

U 29. minuti Essien je ubacio s desnog boka, Ronaldo je skočio i odvukao pažnju dvojice turskih braniča. Lopta je neočekivano došla do osamljenog Benzeme, koji je primirio loptu i naciljao desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu – 2:0.

Momčad Real Madrida na odmor je otišla s dva pogotka prednosti u utakmici koja je opravdala očekivanja. Fatih Terim nije se došao braniti na Santiago Bernabeu, Galatasaray tražio je pogodak kroz igru što je utakmicu učinilo zanimljivom za gledanje svima osim navijačima turskog kluba.

Budući da su za klasu kvalitetniji, igrači Real Madrida koristili su pogodnosti otvorenih koridora ispred zadnje linije Galatasaraya. Osim dva postignuta pogotka, složili su igrači Josea Mourinha još nekoliko akcija koje su mogle završiti pogocima.

Objektivno, ne bi bilo nezasluženo da je Galatarsay postigao barem jedan pogodak. Najbliži pogocima bili su Drogba, koji je u 12. minuti u mjestu okrenuo Varanea i s vrha kaznenog prostora uputio neprecizan udarac, te Ebue, koji je u 44. minuti na brisanom prostoru s 14 metara uputio prizemni udarac koji je Diego Lopez obranio.

U drugom dijelu Real Madrid igrao je nešto opreznije u obrani, ne dozvolivši gostima da stvore ni jednu ozbiljnu priliku. Na drugoj strani domaći igrači uspjeli su u nekoliko razdoblja stvoriti kontinuirani pritisak, što je u 73. minuti iskoristio Higuain.

Xabi Alonso ubacio je okomitu loptu iz prekida, Higuain je bio najbrži i trzajem glavom s 9 metara skrenuo loptu u mrežu uz bližu vratnicu – 3:0.

Puno mirnije drugo poluvrijeme igralo se u sporijem ritmu, koji su nametnuli domaći igrači pa nije bilo toliko atraktivnih poteza kao u prvom dijelu. Bilo je prilika, a najbolju je propustio Di Maria u 62. minuti, koji udarcem iskosa nije uspio svladati Musleru.

Luka Modrić ušao je u igru u 80. minuti umjesto Ozila i zauzeo mjesto u veznim redu iza napadača. Korektno je odigrao desetak minuta tijekom kojih je Real Madrid mirno privodio utakmicu kraju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.