LIGA PRVAKA

Carlo Ancelotti nadmudrio Pepa Guardiolu

Srijeda, 23. travnja 2014. 22:50 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmice Lige prvaka: Real Madrid - Bayern 1:0

Nogometaši Real Madrida ostvarili su minimalnu prednost u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, pobijedivši Bayern rezultatom 1:0. U taktičkom nadmudrivanju dvojice trenera, pobijedio je Carlo Ancelotti, koji se bolje prilagodio igri Pepa Guardiole.   

U prvom dijelu Bayern je prezentirao svu nemoć tika-taka pristupa nogometu. Pep Guardiola ostao je dosljedan svojoj nogometnoj filozofiji, ali premoć u posjedu lopte od 74 posto nije rezultirala ni jednom ozbiljnom šansom pred Casillasom. S druge strane vratar Neuer nekoliko se puta našao u matnim situacijama, pa su Bavarci na kraju sretno na odmor otišli samo s jednim pogotkom zaostatka.

A taj jedini pogodak u prvom dijelu dogodio se nakon prve kontre Real Madrida. U 19. minuti Ronaldo je savršeno prigrao Coentraa, koji se probio lijevom stranom do korner-linije, odigrao paralelno na drugu vratnicu za Benzemu, koji je s 3 metra gurnuo loptu u praznu mrežu - 1:0. Savršeno odigrana kontra u kojoj je obrana Bayerna iskazala zavidnu statičnost ukazala je na koji će način momčad Carla Ancelottija igrati.

U 20. minuti Ronaldo je udarcem glavom loptu poslao u Neuerovo naručje, a u 26. minuti Ronaldo je propustio šansu utakmice. Opet je sijevnula brza kontra, Benzema je precizno prograo Ronalda, koji je s 14 metara poslao loptu visoko preko gola u situaciji, kada je pred njim stajao samo Neuer.

U 42. minuti Di Maria se prikrao desnom stranom, ostao na čistini sam s loptom i onda iz dosta zatvorene, ali izgledne pozicije promašio cilj.

U drugom dijelu Real Madrid smanjio je omjer u posjedu lopte, Bayern je ostvario premoć od 65 posto, čime je i pritisak popustio. Ostvario je Real Madrid i prevagu u posjedu lopte u kraćim razdobljima, ali se igra nije bitno promijenila. Koncentracija u obrani Real Madrida samo je jednom popustila pred sam kraj utakmice, Gotze je u 83. minuti propustio jedinu priliku gostiju. Točnije, Casillas je sjajno reagirao na udarac upućen s 8 metara.

Nije Real u drugom dijelu stvorio ni jednu izglednu priliku kao u prvom dijelu, Ronaldo (68) je bio najbliži pogotku kada je uputio udarac sa 16 metara. Međutim, nekoliko brzih kontri domaće momčadi puno su više obećavale nego svi pokušaji Bayerna.

Luka Modrić odigrao je izvanrednu utakmicu ponovo dokazavši da je virtuoz u situacijama koje izgledaju izgubljeno. Mario Mandžukić tijekom cijele utakmice nije dobio ni  jednu upotrebljivu loptu.

REAL MADRID: Casillas, Pepe (72 Varane), Ramos, Coentrao, Carvajal, Alonso, Modrić, Di Maria, Isco (81 Illarramendi), Ronaldo (73 Bale), Benzema

BAYERN: Neuer, Dante, Rafinha (66 Javi Martinez), Boateng, Lahm, Alaba, Schweinsteiger (74 Muller), Kroos,  Ribery (71 Gotze), Robben, Mandžukić

Prva polufinalna utakmice Lige prvaka: Real Madrid - Bayern 1:0 (Benzema 19)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.