LIGA PRVAKA

Bayern pobijedio, Mandžukić asistirao

Utorak, 02. travnja 2013. 22:44 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Bayern - Juventus 2:0 (Alaba 1', Muller 63')

Liga prvaka

BAYERN - JUVENTUS 2:0

Prva utakmica četvrtfinala: Bayern - Juventus 2:0 (1:0). Allianz Arena. Gledatelja: 66.000. Sudac: Clattenburg.

Strijelci: 1:0 Alaba (1'), 2:0 Muller (63').

Žuti kartoni: Dias, Mandžukić (Bayern), Chiellini, Lichtsteiner, Vidal (Juventus).

BAYERN: Neuer, Dante, Van Buyten, Lahm, Ribery (od 90' Shaqiri), Mueller, Alaba, Dias, Schweinsteiger, Kroos (od 16' Robben), Mandžukić (od 90' Gomez).

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Peluso (od 75' Pogba), Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Quagliarella (od 65' Giovinco), Matri (od 65' Vučinić)

Nogometaši Bayerna pobijedili su Juventus i ostvarili su solidnu prednost pred uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka.

Bayern je poveo u 26. sekundi utakmice! Alaba je potegnuo iz velike udaljenosti, Vidal je vrškom kopačke skrenuo loptu koja je prevalia Buffona - 1:0. Bio je to šok za Talijane. Nijemci su nastavili s pritiskom, Robben je u 16. minuti zamijenio Kroosa.

Ribery je tri minute kasnije probio desni bok i ubacio, Barzagli je loše ispucao lopta je došla do Robbena koji se našao u izglednoj situaciji na deset metara, ali njegov pokušaj obranio je Buffon. Ubrzo je svoj udarac unutar kaznenog prostora okušao i Ribery, ali nije pronašao put do mreže.

Robben je ponovo pokušao u 35. minuti, Buffon je opet bio na mjestu, a Mandžukić je nekoliko minuta kasnije bio neprecizan.

Hrvatski reprezentativac zaradio je žuti karton nakon prekršaja na Vidalu u izglednoj poziciji za Juventus. Pirlo je ubacio, ali pokušaj Bonuccija otišao je iznad vratnice.

Bayern je udvostručio prednost u 64. minuti. Gustavo je potegnuo s dvadeserak metara, Buffon je kratko odbio loptu koju je primio Mandžukić. Nogometaši Juventusa tražili su zaleđe, hrvatski reprezentativac proigrao je Mullera koji je samo posremio loptu iz neposredne blizine - 2:0.

Juventus se pokušao vratiti, Vidal je potegnuo u 70. minuti, ali Neuer je bio siguran.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.