Liga prvaka: Može li Real protiv Borussije ponoviti uspjeh Deportiva protiv Milana?

Utorak, 30. travnja 2013. 10:53 Napisao/la  SC

Statistika govori da je u Ligi prvaka jedino Deportivo uspio nadoknaditi 1:4 iz prve utakmice i to protiv Milana slavivši u uzvratu 4:0. Real je pak na domaćem terenu 1985. pobijedio Borussiju iz Mönchengladbacha 4:0 nadoknadivši 1:5 iz prve utakmice

 

 

 

Nogometaši madridskog Reala i dortmundske Borussije u utorak navečer (20.45) dat će prvog putnika u finale Lige prvaka. Nijemci na užareni Santiago Bernabeu stiži s velikih tri gola prednosti (1:4), a u kraljevskom klubu vjeruju da još nije sve gotovo.

Statistika govori da je jedino Deportivo iz La Corune u Ligi prvaka uspio nadoknaditi 1:4 iz prve utakmice i to protiv Milana. Deportivo je prvu utakmicu na San Siru izgubio 1:4, ali je u uzvratu pregazio rossonere s 4:0.

- Osjećam da bi ovo mogla biti najvažnija utakmica Reala u posljednjih deset godina. Doduše, tako sam se osjećao i prije prve utakmice, pa smo odigrali kao da je prijateljski susret, rekao je Jose Mourinho.

Real je već u povijesti nadoknadio tri gola zaostatka u više navrata. Tako je daleke 1975. protiv Derby Countyja prvu utakmicu izgubio 1:4, a u uzvratu slavio 5:1.

Real je 1986. protiv Intera nadoknadio 1:3 slavivši na domaćem travnjaku 4:1, 1984. godine pobijedio je Anderlecht 6:1 nakon poraza u prvoj utakmici 0:3. Još je impresivniji povratak protiv Borussije iz  Mönchengladbacha kada su kraljevi prvu utakmicu izgubili 1:5, a u uzvratu slavili 4:0.

- Čitao sam negdje da momčadi koriste dozovoljene i nedozvoljne načine da dođu do pobjede. Mi igramo pošteno Robert Lewandowski nam je zabio četiri gola, mi ga nismo jednom faulirali. S druge strane u normalnim okolnostima na Cristanu Ronaldu se u pet minuta naprave četiri prekršaja. Ne kažem da moramo raditi prekršaje na Lewandowskom, ali tražim koncentraciju i pritisak od svojih igrača, zaključio je Mourinho.

Inače, bit će ovo četvrti ogled ove sezone dvaju klubova. Borussia je u skupini na domaćem travnjaku slavila 2:1, u uzvratu je bilo 2:2. Borussia će pokušati osigurati prvi finale Lige prvaka nakon 1997. godine kada su osvojili naslov pobijedivši Juventus u finalu.

- Ako želimo proći dalje moramo biti disciplinirani. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku navijača. Real i dalje gaji nade i sigurno se neće predati. Ovo će za nas biti povijesna utakmica i ako izborimo finale i ako izgubimo, ustvrdio je Jurgen Klopp, trener Borussije.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.