Liga prvaka: Manchester City i Barcelona, nogomet podređen posjedu lopte

Ponedjeljak, 17. veljače 2014. 23:57 Napisao/la  SC

Igraju slično kao i mi, ali su direktniji od nas. City ipak nije "mala Barcelona", kaže trener Barcelone Tata Martino. City ima očiglednu prednost u visini

Manchester City ili Barcelona! U četvrtfinalu Lige prvaka ima mjesta samo za jednu momčad! Barcelona je zaštitni znak vrhunskog nogometa, momčad predvođena najboljim igračem današnjice Leom Messijem navikla je svoje navijače i sportsku javnost na velike stvari. A ove sezone Barcelona bi mogla zapeti već u osmini finala Lige prvaka, što ne bi bilo iznenađenje. Od kada je Pellegrini postao trener Manchester City igra nogomet najviše europske razine.

- Ovo je najteža utakmica osmine finala u zadnjih šesnaest godina Lige prvaka, ova utakmica mogla se igrati u finalu. Obje su momčadi u dobroj formi, kaže trener Barcelone Tata Martino.

Trener Barcelone ne misli da Pellegrini kopira igru Barcelone koja počiva na brzoj krađi i što duljem posjedu lopte:

- Ako nam otmu loptu, naš je cilj što prije vratiti loptu. Ako je ne možemo vratiti, bolje je da ostanemo kod kuće. Momčad koja bude imala manji posjed lopte, morat će se više boriti. Naš je cilj ostvariti što veći posjed lopte bez obzira protiv koga igramo. Ono što sam primijetio je da City ima veliki raspon mogućnosti napada, što je vrlo teško kontrolirati. Igraju slično kao i mi, ali su direktniji od nas. City ipak nije "mala Barcelona", kaže Martino

 

 

Mi ćemo igrati našu igru, koja se pokazala dobrom tijekom ove sezone. Stvarno uživamo u našem stilu​​, ali neće biti lako igrati na gornjoj granici, jer Barcelona također pokušava zadržati loptu u svakom trenutku, kaže Jesus Navas.

Očiglednu prednost Manchester City ima u zraku, momčad je u prosjeku viša za 10 centimetara.

MANCHESTER CITY, prosjek 1.85
Hart: 1.96
Zabaleta: 1.76
Kompany: 1.90
Nastasić: 1.87
Kolarov: 1.87
Touré: 1.91
Javi García: 1.87
Silva: 1.70
Nasri: 1.75
Negredo: 1.86
Džeko: 1.93

BARCELONA, prosjek 1.75
Valdés: 1.83
Alves: 1.73
Piqué: 1.92
Mascherano: 1.74
Alba: 1.70
Xavi: 1.70
Busquets: 1.89
Cesc: 1.75
Pedro: 1.69
Messi: 1.69
Iniesta: 1.70

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.