Liga prvaka: Borussia, Milan i Porto vrlo blizu ispadanja, mogu li davljenici pomrsiti račune?

Srijeda, 11. prosinca 2013. 04:06 Napisao/la  SC

Mnogi će s nestrpljenjem čekati oglede iz kojih se svašta može dogoditi. Velikani poput dortmundske Borussije, Milana i Porta mogli bi ispasti ukoliko ne odigraju utakmice na razini svojih mogućnosti.

Večeras su na rasporedu susreti posljednjeg kola nogometne Lige prvaka po skupinama E, F, G i H. Mnogi će s nestrpljenjem čekati oglede iz kojih se svašta može dogoditi. Velikani poput dortmundske Borussije, Milana i Porta mogli bi ispasti ukoliko ne odigraju utakmice na razini svojih mogućnosti.

Unatoč pobjedi (3:1) protiv Napolija u pretposljednjem kolu, ništa još za momčad lanjskog viceprvaka Europe nije riješeno, pa žuto-crnima treba novi uspjeh. Do njega će društvo Jurgena Kloppa morati doći u Marseilleu, kod jedine momčadi koja u dosadašnjem tijeku grupne faze nije uzela niti bod. Priliku za prolaz u mogućem iznenađenju vidi Napoli, ekipa s istim brojem bodova kao i Borussia, Talijani kod kuće dočeuju Arsenal, jedinog sigurnog putnika u osminu finala.

Slični scenariji kriju se i u ostalim skupinama. Ispasti bi tako mogao osvajač Lige prvaka otprije deset godina. Porto je još uvijek jak, ali niti približno onome Josea Mourinha, kada su odnje igrali Deco, Carvalho i društvo. U težoj sus situaciji Portugalci od Borussije utoliko što im treba pobjeda kod dosada neporaženog Madridskog Atletica. Lakše će zasigurno biti Zenitu, u očuvanju druge pozicije i boda prednosti u Beču kod Austrije. Bod kojeg su Rusi prije dva tjedna osvojili protiv Atletica mogao bi tako biti presudan.

Ništa bolje nije niti Milanu, višestrukom europskom prvaku. Kao i Juventus kojemu u preostalih šezdeset minuta valja očuvati bod u Istambulu, rossoneri imaju sve u svojim rukama. Na San Siro dolazi trećeplasirani Ajax, a domaćin uz teren ima i prednost jednog boda. Barcelona dočekuje Celtric u susretu koji niti jednima niti drugima ne znači previše.

Da večer bude još zanimljivija pobrinut će se skupina E, u kojoj Schalke i Basel također izravno odlučuju u drugom putniku u osminu finala. U Gelsenkirchenu je Švicarcima dovoljan i bod za prolaz, točno onoliko koliko Schalkeu trenutno fali do drugog mjesta. Momčad koja je Chelseaju uzela svih šest međusobnih bodova tako ima velike izglede za prolazak dalje. Susret Chelseaja i Steaue proteći će u sjeni njemačko-švicarskog duela.

Liga prvaka - 6. kolo - 11.12 (20.45)

Skupina E: Chelsea - Steaua, Schalke - Basel
Skupina F: Napoli - Arsenal, Marseille - Borussia (D)
Skupina G: Atletico (M) - Porto, Austria Beč - Zenit
Skupina H: Barcelona - Celtic, Milan - Ajax

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.