LIGA PRVAKA

PSG rutinski osvojio bodove protiv Dinama

Srijeda, 24. listopada 2012. 19:55 Napisao/la  SC

Dinamo - PSG 0:2 (Ibrahimović 32', Menez 43'). Dinamo ostavio bolji dojam nego u prethodnim utakmicama

LIGA PRVAKA - 3. kolo

DINAMO – PSG 0:2

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 10.000

Sudac: Firat Aydinus (Turska)

Žuti kartoni: Veratti (10), Matuidi (69)

Strijelci: 0:1 Ibrahimović (32), 0:2 Menez (43)

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Šimunić, Puljić, Pivarić, Vida, Brozović, Kovačić (90 Halilović), Sammir, Ibanez (46 Calello), Čop (70 Rukavina)

PSG: Sirigu, Jallet, Thiago Silva, Alex (46 Camara),  Maxwell, Verratti, Bodmer (60 Sissoko), Matuidi, Pastore, Menez (77 Hoarau), Ibrahimović

Nogometaši Dinama doživjeli su očekivani poraz u Ligi prvaka. PSG se pokazao prejakom momčadi kojoj hrvatski prvak nije mogao ozbiljno parirati.

Trener Ante Čačić zatvorio je prilaze pariškoj momčadi sastavom koji nikada prije nije zajedno igrao. Vjerojatno više nikada neće ni igrati zajedno! Najveće iznenađenje bio je Domagoj Vida na poziciji zadnjeg veznog igrača, dok je ulogu središnjeg napadača preuzeo Sammir kojemu je glavni posao bio zadržati loptu i omogućiti suigračima na bokovima (Ibanez, Čop) da se priključe napadu.

Zoran Mamić javno je iskazao nezadovoljstvo Čačićevim sastavom, sportski direktor kritizirao je trenera prije utakmice:

- Nisam sretan sa sastavom koji je odredio Ante Čačić, prema mojem mišljenju igrat ćemo predefenzivno. Mislim da mi nismo spremni tako igrati. Nadam se da je Čačić pogodio, vidjet ćemo nakon utakmice, rekao je Mamić.

Utakmica nije počela dobro. Već u 2. minuti usred zatvorene Čačićeve varijante pojavio se Ibrahimović, sam samcat na vrhu kaznenog prosotra. Srećom za modre, Kelava je bio pravodoban pa Ibrahimović nije imao prostora za udarac.

Prva prilika gostiju kao da je otpustila kočnice i otjerala početnu nervozu. Dinamov gusti obrambeni raspored kojemu je glavna zadaća bila zatvoriti prilaze prema Ibrahimoviću u zoni udarca, počeo je dobro funkcknirati u oba smjera.

Brze krađe lopte i još brža otvaranja utakmicu su neočekivano učinile zanimljivom pred obama kaznenim prostorima. Dinamove kontre imale su smisla, malobrojni gledatelji počeli su uživati u nogometu. Na opće iznenađenje, bezmalo ravnopravnom nogometu što se tiče potencijalnih opasnosti za vratare. U hrabroj i poduzetnoj Dinamovoj igri nedostajao je samo zadni pas.

Osjetna razlika između dvije momčadi ima ime i prezime, zove se Zlatan Ibrahimović. U 25. minuti Ibrahimović je ponovo izašao sam pred Kelavu nakon izmjene lopte na vrhu kaznenog prostora, ali je ljevicom loptu poslao visoko preko vratiju.

U 32. minuti pomoći nije bilo. Ibrahimović i Menez izmijenili su loptu na lijevom boku, Menez se probio do korner-linije, vratio povratnu loptu za Ibrahimovića koji sa 7 metara plasira loptu u mrežu – 0:1  

Nakon primljenog pogotka igrači Dinama nisu posustali, počeli su se sve češće otvarati čime su učinili kardinalnu taktičku pogrešku budući da se otvorio prostor za Ibrahimovića i kontranapade.

U 41. minuti Ibrahimović, Menez i Pastore u kontri nisu prvi put tehnički dobro riješili situaciju "3 prema 2". Drugi put u sličnoj situaciji nisu pogriješili! U 43. minuti Parižani su opet preveli kontru, Pastore je proigrao Meneza koji se u trku na lijevoj strani kaznenog prostora lagano oslobodio Puljića i snažnim udarcem "probio" Kelavu za 0:2.

Dinamo je u prvom poluvremenu ostavio puno bolji dojam nego u prethodnim utakmicama Lige prvaka. Udarci Vide (4), Čopa (29) i Sammira (39) više spadaju u prijetnje nego u prilike, ali se ne može zanijekati činjenica da je Dinamova igra imala nekakav smisao u prvih pola sata. Nažalost, protiv Ibrahimovića igrači Dinama ne mogu igrati!

U drugom dijelu Čačić je uveo Calella i postavio Čopa u vrh napada. Dinamo nije odustao od igre, koliko god to zvučalo preambiciozno u utakmici protiv momčadi PSG-a. Gosti u drugom dijelu nisu bili onako brutalno ubojiti, domaći su brzim prijenosom lopte pokušavali izaći na zadnju liniju protivničke obrane, pa je utakmica na trenutke bila čak i zanimljiva za gledanje premda je dojam da će Dinamo postići pogodak bila optička varka.

Šteta što se Sammir počeo zabavljati i držati loptu u nedogled. Da je poštivao igru u nekoliko situacija mogao je proigrati suigrače u izglednim pozicijama iako individualna kvaliteta modrih igrača nije zadavala glavobolju pariškoj obrani.  

Jasno, bilo je pitanje vremena kada će pred Kelavom opet pojaviti Ibrahimović. U 64. minuti Pastore je povukao kontru, gurnuo loptu za Ibrahimovića, koji je s vrha kaznenog prostora elegantno lobovao Kelavu i zamalo promašio prazna vrata.  

Utakmica je krenula prema izvjesnoj završnici u ritmu kojim su gosti održavali rezultatsku prednost. Dinamo je do kraja utakmice djelovao kao momčad koja zna kako izaći s loptom negdje do zone udarca, gdje su gosti dignuli branu.

Parižanima se nigdje nije žurilo, pa su propustili još samo tri prilike. Thiago Silva je u 79 minuti na ubačaj iz kuta nadskočio modru obranu, uputio glavom loptu koja se od trave prvo odbila od Brozovića, pa od grede u igralište.

Pljeskom malobrojnih gledatelja za neuspio Ibrahimovićev pokušaj škaricama u 82. minuti i pljeskom Haliloviću, koji je u 90. minuti postao najmlađi hrvatski debitant u Ligi prvaka, završila je još jedna Dinamova neuspješna epizoda u Ligi prvaka.

Da je Hoarau u 2. minuti sudačke nadoknade pogodio glavom praznu mrežu, ništa se posebno ne bi dogodilo. Jedan primljeni gol više u Ligi prvaka Dinamu ništa ne bi značio.

Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.