DRUGO PRETKOLO LIGE PRVAKA

Rukavina spasio Dinamo u sudačkoj nadoknadi

Srijeda, 18. srpnja 2012. 20:09 Napisao/la  SC

Ludogorec - Dinamo 1:1. Prije Dinamova pogotka Rukavina je uklizavanjem blokirao Aleksandrov udarac i spriječio pogodak

Utakmica 2. pretkola Lige prvaka

LUDOGOREC - DINAMO 1:1

Ludogorec Arena.

Strijelac: 1:0 Marcelino (67), 1:1 Rukavina (90+2)

Sudac: Radek Prihoda (Češka)

Ludogorec: Golubović, Minev, Barthe, Guldan, Junior Caicara, Genchev, Dyakov (83 Moti), Ivanov (86 Aleksandrov), I. Stoyanov (90+1 Guela), Marcelino, Gargorov

 Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić (56 Beqiraj), Badelj, Kovačić, Sammir, Tomečak (89 Rukavina), Ibanez, Čop (75 Alispahić)

Nogometaši Dinama uspjeli su ostati neporaženi prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka, bugarski prvak Ludogorec čuvao je minimalnu prednost sve do sudačke nadoknade. U drugoj minuti sudačke nadoknade modri su preveli kontru, koja je završila Sammirovim bijegom na desnoj strani i visokim ubačajem koji nije obećavao, ali su Vida i Rukavina nadskočili bugarsku obranu  i u ravni druge vratnice praktično istodobno zahvatili loptu glavama. Strijelac vrijednoga pogotka ipak je bio Rukavina - 1:1

Hrvatski prvak u utakmicu je ušao bojažljivo, što su bugarski igrači brzo mogli kazniti. I. Stoyanov (7) i Gargorov (11) propustili su realizirati izgledne prilike, kod druge istaknuo se vratar Kelava. Iako je prema osovnom rasporedu trebao imati više igrača u sredini terena, momčad Ludogoreca nametnula se posjedom lopte od prve minute. Sam posjed lopte ne bi bio problem da je središnji blok Dinama bio kadar izdržati pritisak. Igrači Ludogoreca prečesto su izlazili na zadnju liniju modre obrane, zabrinjavajuća lakoća kojom su Bugari dobivali duele nije materijalizirana. Najbolju priliku u prvom dijelu propustio je Genchev, koji je u 34. mnuti sam izašao pred Kelavu na lijevoj strani kaznenog prostora, ali je naciljao vanjski dio mreže. U 36. minuti za čisti udarac s 12 metara izborio se Stoyanov, Kelava je opet bio pravodoban.

Sve promašaje domaćih u 31. minuti mogao je kazniti Tomečak. Sammir je loptom pretrčao cijelo igralište, poremetio raspored bugarske obrane i sjajno ubacio Tomečaka u prostor ispred vratara Golubovića. Nažalost, Tomečak je neprecizno loptu poslao visoko preko vratiju.

U drugom dijelu Dinamova se momčad malo presložila i počela nešto bolje stajati na terenu, pa bugarski naleti više nisu bili tako opasni kao u prvom dijelu utakmice. Slabiji dojam iz prvog dijela donekle je ispravila i nešto poduzetnija igra modrih, ali sve skupa izgledalo je daleko ispod nivoa momčadi koja želi ostvariti plasman u skupinu Lige prvaka. Domaćini su i dalje bili konkretniji. U 56. minuti nije bio precizan Junior Caicara, a u  62. minuti Ivanov se oslobodio Vrsaljka na lijevoj strani kaznenog prostora i onda silovito poslao loptu pokraj lijeve vratnice.

U trenucima kada se činilo da opasnosti nema, Bugari su poveli. I. Stoyanov je u 67. minuti s desnoga boka ubacio, Marcelino je utrčao između Vrsaljka i Vide, neometano skočio i glavom pogodio cilj - 1:0.

Probudio se Dinamo u završnici, pokušali su modri hrabrijom igrom ostvariti pozitivan rezultat.  U povezanoj završnici modri su stvorili tri prilike. U 76. minuti na povratnu Sammirovu loptu Badelj je u trku s ruba kaznenog prostora promašio cilj i priliku za izjednačenje. Minutu kasnije Alispahić prolazi lijevim bokom, Beqiraj u okretu šalje loptu prema mreži, ali se na gol-crti stvorio Junior Caicara. Već u idućoj minuti Alispahić nije bio precizan udarcem glavom na Badeljov ubačaj zdesna.

I to je bilo sve od Dinama do pogotka u sudačkoj nadoknadi. Treba napomenuti da je prije Dinamova pogotka Rukavina uklizavanjem blokirao Aleksandrov udarac, spriječio pogodak i omogućio modro slavlje minutu kasnije.

Rezultati utakmica odigranih u srijedu: Bate - Vardar 3:2, AEL - Linfield 3:0, Maribor - Željezničar 4:1, Budućnost - Slask 0:2, Molde - Ventspils 3:0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.