Mateo Kovačić uoči Ludogoreca: U Bugarskoj uopće nismo igrali loše

Utorak, 24. srpnja 2012. 14:11 Napisao/la  Z. G.

Pred nama je odlučujuća utakmica. No, imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Imamo i kvalitetu i znanje doći do 3. pretkola i to je jedino što nas zanima, objašnjava trener Ante Čačić

Možda je to samo način vraćanja izgubljenog samopouzdanja ili je u pitanju autogeni trening, no izjava mladoga Dinamova vezista Matea Kovačića ipak je mnogima u čudu podignula obrve:

- Našu igru u Bugarskoj mediji su prikazali kao strašnu lošu. Ali, mi smo jučer pogledali utakmicu na DVD-u i moram reći da to i nije bilo baš tako, ispalio je Kovačić.

Želi li to Kovačić reći da Dinamo može biti - još gori? Vidjet ćemo, dakle, u srijedu kad je na rasporedu uzvratni okršaj protiv bugarskoga prvaka Ludogoreca. U prvom je ogledu, dakle, Dinamo u doista lošoj izvedbi (ma što Kovačić o tome mislio) izvukao ipak obećavajućih 1:1 uoči uzvrata.

- Znamo da moramo i možemo bolje. U Maksimiru je širi teren, igramo kod kuće i to su samo neke sitnice koje na kraju utječu na rezultat.

Trener Ante Čačić je, pak, podsjetio da je u Bugarskoj vidio da je riječ o ozbiljnom suparniku. Cinici bi primijetili da je to mogao vidjeti i prije prve utakmice, no problemčić je što je odbio otići gledati suparnika uživo.

- Pred nama je odlučujuća utakmica, a u nju ulazimo nakon što smo u Bugarskoj vidjeli da se radi o ozbiljnom suparniku. No, imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Imamo i kvalitetu i znanje doći do 3. pretkola i to je jedino što nas zanima.

Zanimala je ih je jedino i pobjeda protiv zaprešićkog Intera u Maksimiru na startu sezone pa je i tada bilo 1:1.

- Imali smo problema s ozljedama, ali sad je ipak bolje. Tonela smo šivali na poluvremenu i on je već protiv Intera odradio svih 90 minuta, Alispahić se dobro oporavlja i bit će spreman kao i Badelj koji je normalno odradio treninge. Kovačić će također biti spreman za utakmicu. Izostat će Pivarić i Šimunić koji se priključio tek u ponedjeljak. Ne možemo računati niti na Leku koji odrađuje utakmicu kazne zbog crvenog kartona jesenas protiv Lyona.

Bugari uoči uzvrata najavljuju napadačku igru.

S obzirom na to da smo postigli pogodak u gostima i da imamo aktivan rezultat, njima čuvanje tih 1:1 ne znači ništa. Uostalom, mi smo domaćini i idemo na pobjedu. Prvi je dvoboj pokazao da se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi, ali iz te smo utakmice izašli rezultatski "čitavi" i pritom izvukli pouke. Znamo gdje smo griješili i što nam je činiti u uzvratu, zaključio je trener "modrih".

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.