Jose Mourinho u lovu na Alexa Fergusona i sedmi polufinale Lige prvaka!

Ponedjeljak, 01. travnja 2013. 11:02 Napisao/la  SC

Real pak traži deseti naslov u Ligi odnosno Kupu prvaka, dok bi Mourinho mogao postati prvi trener koji je osvojio ovaj prestižni naslov s tri različita kluba

Real Madrid u srijedu protiv Galatasarayja krenut će u lov na polufinale Lige prvaka, a Jose Mourinho pokušat će sedmi puta u karijeri odvesti svoj klub među četiri najbolje ekipe u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu! Time bi se ujedno izjednačio s legendarnim Sir Alex Fergusonom koji Manchester United sedam puta odveo do polufinala.

Treneri
7 - Sir Alex Ferguson (Manchester Utd.), Jose Mourinho (Porto, Chelsea, Inter, Madrid) - 6
5 - Marcello Lippi (Juventus), Miguel Munoz (Real Madrid), Louis van Gaal (Ajax, Barcelona, Bayern),
4 - Carlo Ancelotti (Milan), Vicente del Bosque (Real Madrid), Pep Guardiola (Barcelona), Helenio Herrera (Inter), Ottmar Hitzfeld (Dortmund, Bayern Munich), Giovanni Trapattoni (Juventus, Bayern)

Real pak traži deseti naslov u Ligi odnosno Kupu prvaka, dok bi Mourinho mogao postati prvi trener koji je osvojio ovaj prestižni naslov s tri različita kluba. Portugalski trener osvojio je dosad naslove s Portom (2003./2004.) i Interom (2009./2010.).

Na čelu Chelseaja Mourinho je dvaput dogurao do polufinala (2005., 2007.) i oba puta ispao od Liverpoola. Nakon toga je dvaput odveo kraljevski klub do polufinala (2010./2011, 2011./2012.)

Alex Ferguson je svoje uspjehe ostvario u briljatnoj 26-godišnjoj karijeri na klupi Manchester uniteda. Ferguson je osvojio dva naslova prvaka s Vragovima (1998./1999.) i (2007./2008.). Budući da je Mourinho dvadeset godina mlađi od Fergusona nema sumnje da će ispisati nove rekorde u nogometnoj povijesti.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.