AEK U MAKSIMIRU Igor Bišćan: Psihološka priprema jako je bitna! Naravno da smo pokušali dečke što je moguće više izolirati, pogotovo zato što ne možemo ni na što utjecati!

Ponedjeljak, 14. kolovoza 2023. 14:57 Napisao/la  SC

Teško je u takvoj atmosferi misli ponovno skrenuti k nogometu, ali moramo, kazao je trener Dinama u najavi utakmice

Igor Bišćan
Igor Bišćan

Igor Bišćan ovako je najavio utakmicu Dinama i AEK-a u utorak (20) na maksimirskom travnjaku:

- Prije svega htio bih izraziti sućut obitelji i prijateljima osobe koja je, nažalost, smrtno stradala i isto tako iskazati suosjećanje sa svima koji proživljavaju posljedice ove tragedije, a jasno je da svi trebamo izvući pouke i učiniti sve da se takvo što više nikad ne dogodi. Teško je u takvoj atmosferi misli ponovno skrenuti k nogometu, ali moramo. Mogu samo ponoviti da je pred nama jako ozbiljna i iskusna momčad puna internacionalaca, igrača koji nastupaju u ozbiljnim reprezentacijama. Stabilna su, čvrsta i tvrda momčad i nije slučajno da je osvojila i prvenstvo i Kup u konkurenciji jakih suparnika u Grčkoj. Naravno da nas čeka jako težak posao, prenosi Bišćanovu izjavu službena klupska stranica.

Trener Dinama ovako je odgovorio je li odradio najteže pripreme za jednu utakmic:

– Sigurno da jest, nema uopće govora o tome. Situacija je zaista složena, ali nažalost, mi tu ne možemo ništa napraviti, ni na što ne možemo utjecati već se moramo spremiti najbolje što je u našoj moći i pokušati postići najbolji rezultat. Psihološka priprema jako je bitna, naravno da smo pokušali dečke, što je moguće više, izolirati od te teme, pogotovo zato što ne možemo ni na što utjecati, kazao je Bišćan.

Evo kako Bišćan procijenjuje izglede protiv AEK-a uz napomenu da su se domaćinstva promijenila:

– Uvijek prije ždrijeba nekako priželjkuješ da drugu utakmicu igraš na svom terenu. Ne znam je li to ostavština iz vremena kad je pogodak u gostima značio prednost, ali otvara ti malo više mogućnosti u pripremi utakmice i kalkulacijama. Znamo što nas čeka u Grčkoj, da se ne lažemo, tako da moramo napraviti sve da u Zagrebu postignemo što je moguće bolji rezultat. Radimo slično kao i uvijek, pokušavamo razvijati našu igru i mislim da smo u svim utakmicama, kako u prošloj sezoni tako i sad, ostali vjerni tome. Neki put ponešto zabiješ, neki put ne, ali osim prvog poluvremena protiv Gorice, ne mogu naći utakmicu u kojoj bih bio nezadovoljan pristupom, energijom.. Naravno, moramo pobijediti Goricu i tu nema govora, ali kad uzmemo u obzir sve okolnosti, dugi put u Astanu, seriju utakmica, onda nam nedostaje malo svježine i pojavi se dekoncentracija, rekao je Bišćan i ovako prokomentirao prijelazni rok:

– Računamo na svakog tko je igrač Dinama. Dok su god članovi našeg kluba, mi na njih računamo. Tema odlazaka stalno je prisutna u medijima, a dodatno se aktualizira kako se bliži završetak prijelaznog roka. Vidjet ćemo, računamo na njih, oni su nositelji naše igre. Ako i kad to dođe, onda ćemo morati raditi bez njih pa ćemo vidjeti koliko smo spremni na to, zaključio je Bišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.