Franz ne voli Pepov nogomet: Real nas je mogao uvjerljivije pobijediti!

Četvrtak, 24. travnja 2014. 11:15 Napisao/la  SC

Ovo je jedna od najboljih utakmica Reala koje sam vidio. Mijenjali su ritam kako god su htjeli. Bili su nadmoćniji, bolji, brži, kaže Franz Beckenbauer

Real Madrid pobijedio je u prvoj polufinalnoj utakmici Bayern pogotkom Benezema u 19. minuti. Uoči uzvrata u Munchenu dojam je da Real Madrid ima protuigru za Bayern, Carlo Ancelotti nema potrebe nešto mijenjati u načinu igre. Povrh toga za uzvratnu utakmicu Ronaldo i Bale više neće osjećati posljedice ozljede, odnosno, viroze.  Dojam je da Pep Guardiola nešto mora mijenjati, aktualni europski prvak unatoč dosadnom tika-taka posjedu uspio je pirediti samo jednu šansu (Gotze 83). Na drugoj strani bilo je puno opasnije i izglednije.

- Nisam zadovoljan rezultatom. Dominirali smo na Bernabeu, ali nismo uspjeli zabiti gol. No, još uvijek imamo uzvratnu utakmicu u kojoj moramo postići dva ili tri pogotka. Real je najbolja momčad svijeta u kontrama. Njegovi igrači su jako brzi i teško ih je zaustaviti. Ne smijete im to dopustiti, rekao je Guardiola.

- Bayern je odlično otvorio utakmicu i napravio pritisak. Tek smo se u nastavku otvorili. Nije lako igrati protiv Bayerna i zbog toga smo sretni jer smo pobijedili. Bayern neće mijenjati stil igre u uzvratu. Mi imamo malu prednost, ali tko zna što se tamo može dogoditi, smatra Ancelotti.


 

- Očekivao sam drugačiji Real. Mislio sam da će nas napasti, a oni su se branili. Na kraju je presudilo je nekoliko centimetra jer Götze nije iskoristio šansu u drugom dijelu. U nekim trenucima smo morali igrati brže. No, s puno samopouzdanja idemo u uzvrat, rekao je Arjen Robben.

Franz Beckenbauer ne krije da ne voli Guardiolin stil igre, počasni predsjednik Bayerna nekoliko je puta ove sezone izjavio da je Bayern igrao bolji nogomet prošle sezone kada je trener bio Jupp Heynckens. Nakon utakmice protiv Real Madrida Beckenbauer je bio malo suzdržaniji, ali dovoljno jasan:

- Nikada nisam vidio Real da se tako dobro brani. Možda je Bayern bio iznenađen igrom Reala. Ovo je jedna od najboljih utakmica Reala koje sam vidio. Mijenjali su ritam kako god su htjeli. Mogli su nas i uvjerljivije pobijediti. Bili su nadmoćniji, bolji, brži... U svakom slučaju, zaslužili su pobjedu. Međutim, postoji i uzvrat, sve je otvoreno, iako će biti jako teško, rekao je Beckenbauer.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.