Dynamo Kiev deklasirao Partizan u utakmici koja je obilovala političkim provokacijama

Utorak, 23. srpnja 2024. 22:57 Napisao/la  SC

Igrači Dynama odbili su se rukovati s igračima Partizana, trener Oleksandr Šovkovski prije utakmice pročitao klupsko priopćenje

Dynamo Kiev deklasirao Partizan u utakmici koja je obilovala političkim provokacijama

Dynamo Kiev napunio je mrežu Partizana (6:2) u prvoj utakmici 2. pretkola, veliku blamažu doživjela je beogradska momčad za koju je u početnoj postavi igralo čak osam stranaca, oba pogotka za Partizan postigao je Brazilac Saldahna (pogledajte OVDJE)

Stranci u dresovima Partizana tijekom utakmice u Lublinu sigurno nisu smetale političke provokacije kojima je obilovala utakmica puna negativnih tenzija.

Čelnici kijevskog kluba već su prije utakmice odlučili javno negodovati zbog toga što je Partizan igrao na turniru u Moskvi.

Trener Dynama Kiev Oleksandr Šovkovski iskoristio je presicu prije utakmice da bi pročitao sljedeće priopćenje:

- Reći ću to blago, da ne razumijemo putovanje Partizana u Moskvu na prijateljski 'Bratski turnir', gdje su igrali seriju utakmica protiv lokalnih klubova i izrazili solidarnost s onima koji vode agresivni i 'misteriozni' rat protiv nas, okupirajući naše zemlje, uništavajući gradove i sela. Oni ubijaju i sakate naše ljude i djecu. Uradili su to unatoč odluci UEFA da izbaci ruske klubove iz svih međunarodnih natjecanja pod svojim okriljem. Ta odluka usvojena je odmah nakon početka sveobuhvatne agresije Rusije na našu zemlju. Nismo htjeli objavljivati priopćenje za javnost da ne bismo poticali neprijateljstvo prije utakmice. Ipak, ako uzmemo u obzir sve navedene okolnosti, prinuđeni smo odbiti sve formalnosti prije utakmice. Naša pozicija je zasnovana isključivo na potezima Partizana, koji je išao na taj turnir u zemlju koja napada i ubija građane naše zemlje. I smatramo da ti potezi nisu prijateljski prema našem klubu i prema našoj zemlji, pročitao je Šovkovski.

Igrači Dynama odbili su se rukovati s igračima Partizana prije utakmice, koju su odigrali kao u transu.

Na tribinama nisu izostale političke provokacije, određene skupine navijača kijevskog kluba došli su na tribine s fotografijama podrške ukrajinskim borcima, osiguranje je provokatore izbacilo sa stadiona.

Posebno je zanimljivo da se među njima našao jedan navijač u dresu zagrebačkog Dinama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.