Liga prvaka: Chelsea pobijedio Real Madrid za finale protiv Manchester Cityja

Srijeda, 05. svibnja 2021. 23:00 Napisao/la  SC

Chelsea igra treći, a Manchester City prvi finale. Vratar Courtois spasio Real Madrid od težeg poraza na Stamford Bridgeu

Kante u 66. minuti propustio priliku sjajnu igru okruniti pogotkom
Kante u 66. minuti propustio priliku sjajnu igru okruniti pogotkom

Chelsea u finalu Lige prvaka igra protiv Manchester Cityja!

Engleski finale momčad Chelseja osigurala je apsolutno zasluženom pobjedom protiv Real Madrida u uzvratnoj utakmici polufinala.

Chelsea je posebice u drugom dijelu potpuno nadigrao Real Madrid, dominirala je engleska momčad  okomitim i brzim protokom lopte, Courtois je spasio Real Madrid od težeg poraza.

Obranio je vratar Real Madrida dva zicera u situacijama "jedan na jedan" (Havertz 59, Kante 66), Havertz je u 47. minuti pogodio gredu...

U prvom poluvremenu Real Madrid je izgledao nešto bolje, a ne toliko da ne bi primio pogodak.

U 28. minuti Kante je lakoćom stvorio višak i izašao na zadnju liniju, odigrao je ulijevo Havertzu, koji je s ruba kaznenog prostora prebacio Courtoisa i pogodio gredu, Werner je pratio akciju i glavom odbijenu loptu poslao u praznu mrežu - 1:0.

U drugom dijelu Chelsea je naglašeno postao opasan kada je ušao Pulisic, Amerikanac hrvatskih korijena u svakom dodiru s loptom bio je neuhvatljiv za obranu Real Madrida.

U 85. minuti opet je Kante bio začetnik akcije za gol! 

Kao što Jose Mourinho kaže: na Zemlji ima 70 posto vode, sve ostalo pokriva Kante!

Nakon što je Kante oteo loptu u zadnjoj trećini, Chelsea je malonogometno odradio situaciju "3 na 1".

Kante je gurnuo udesno Pulisicu, koji je u mrtvom kutu "lažnjakom" izvukao Courtoisa s vratiju, mirno sačekao i onda točno odigrao Mountu, koji je pravodobno utrčao da bi postao strijelac iz peterca - 2:0.

Chelsea će treći, a Manchester City prvi put igrati finale.

Favorita nema!

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Real Madrid, djelovao je nemoćno kao cijela momčad.

CHELSEA: Mendy, Christensen, Thiago Silva, Rüdiger, Azpilicueta (88 James), Kante, Jorginho, Chilwell, Werner (67 Pulisic), Mount (89 Ziyech), Havertz (90+4 Giroud)

REAL MADRID: Courtois, Militao, Ramos, Nacho, Mendy (63 Valverde), Casemiro (76 Rodrygo), Modrić, Kroos, Vinicius (63 Asensio), Hazard (89 Mariano), Benzema

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Chelsea - Real Madrid 2:0 (1:1) (Werner 28, Mount 85)
* u zagradi rezultat prve utakmice

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.