MOŽE LI BAYERN BOLJE?

Guardioli je bolje da se vrati u Barcelonu

Četvrtak, 02. svibnja 2013. 09:47 Napisao  I. V.

Ako Bayern osvoji Ligu prvaka, Guardiola će u klubu početi raditi na kraju jedne od najboljih sezona u povijesti

Dok se njemačka  javnost retorički pita što Pep Guardiola može poboljšati u igri Bayerna iduće sezone, španjolski mediji unisono su obznanili da je porazom od Bayerna u polufinalu Lige prvaka službeno završila era Pepa Guardiole u Barceloni. Od Barcelone iz razdoblja Pepa Guardiole nije ostalo ništa osim uspomena na fantastičan nogomet koji je šest sezona igrala katalunjska momčad.

 Ove sezone Barcelona je u prvenstvo ušla po inerciji momčadi koja se želi reafirmirati nakon neuspješne sezone u kojoj je osvojen samo nacionalni Kup. Katastrofalni start Real Madrida u Primeri bio je dodatni stimulans, Barcelona je u rekordnom roku osigurala naslov prvaka. I onda je počeo lagani pad koji je usporavao genijalni Leo Messi. Izostanak oboljelog trenera Tita Vilanove nije se ni osjetio dok je Messi igrao nogomet  vrijedan divljenja. Kako je sezona prolazila, Barcelona je sve više ovisila o Messijevu učinku.

 Svima je bilo jasno da na vrhuncu sezone Messija providnost neće biti dovoljna za osvajanje Lige prvaka. I kada se  očekivalo da će pri kraju sezone velikani svjetskog nogometa poput Xavija i Inieste dosegnuti prepoznatljivu razinu forme, uslijedio je još veći pad. Presudni trenutak sloma Barcelone bila je Messijeva ozljeda zbog koje najbolji igrač na svijetu nije mogao igrati najvažnije utakmice Lige prvaka. Barcelona je stalno padala da bi u polufinalu Lige prvaka dosegnula dno. S ukupnim rezultatom od čak 7:0 Bayern nije pobijedio nego ponizio Barcelonu.

 - Bayern je bio bolji od nas i zaslužio je otići na Wembley. Sada moramo sagledati cijelu sezonu i odlučiti što dalje. Htio bih čestitati igračima i stručnom stožeru, jako smo ponosni na njih jer je Barcelona pokazala da je velika u pobjedama i porazima. Nikada se ne žalimo na suđenje, iako ove sezone nismo bili sretni sa sucima, kazao je predsjednik Barcelone Sandro Rosell.

 

 

 

- Istina je da je zadnjih 45 minuta bilo jako teško. Kada je neka momčad u utakmici tako nadmoćna kao što je bio Bayern, ne preostaje nam drugo nego čestitati. Iduće godine moraju se donijeti neke odluke. Naravno da se Messijev izostanak osjetio, ali smo svejedno istrčali s namjerom da prođemo. Njegov izostanak nije imao utjecaja na motivaciju, kazao je Gerard Pique.

 

 

Jupp Heynckes odlazi na kraju sezone, 67-godišnjem treneru Bayerna može se dogoditi da ode s  osvojena tri trofeja i priznanjem struke da je stvorio jednu od najmoćnijih momčadi na svijetu u zadnjem desetljeću. Koliko god Barcelona pala u formi pri kraju sezone, ukupnih 7:0 ostaju zapisani kao podsjetnik na snagu Bayerna, a ne na slabosti Barcelone. Heynckes je dovršio posao Louisa van Gaala i Bayern je treći put ušao u finalu Lige prvaka u zadnje četiri sezone. Nikada tako superiorno!

 

Ako Bayern osvoji Ligu prvaka, Pep Guardiola će u Munchenu početi raditi posao na kraju jedne od najboljih sezona u klupskoj povijesti. Može li Bayern igrati bolji nogomet nakon što Heynckes ode?

 

Bilo bi bolje da Guardiola vrati u Barcelonu na početku iduće sezone kojom počinje novo razdoblje u povijesti katalunjskog kluba. Barcelona ne može igratii slabije nego što je igrala na kraju ove sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.