Ante Čačić, trener Dinama: Neki će se noćas napiti od tuge, a neki od veselja!

Srijeda, 25. srpnja 2012. 23:53 Napisao/la  ZG

Ne želim komentirati suđenje iako se ne mogu oteti dojmu da smo u obje utakmice oštećeni, kaže Ivajlo Petev

Kakve dvije lude utakmice!, zavapio je Ante Čačić nakon što mu je Domagoj Vida pogotkom u osmoj minuti sudačke nadoknade donekle produljio trenersku karijeru na Dinamovoj klupi.

Hoće li mu mandat trajati još dan, dva ili će mu izvršni predsjednik Zdravko Mamić povjeriti i dvije utakmice protiv moldavskog Sheriffa, vidjet ćemo.

- Obje smo utakmice riješili u zadnjim minutama, presudilo je veliko plavo srce. Inficirani smo dobrim ljudima oko nas, netko to sve krasno vidi. Možemo reći - zbogom Ludogorec! Čestitam igračima na vjeri da mogu okrenuti rezultat. Mi imamo problema u igri, ali ovo je bila najvažnija utakmica za egzistenciju kluba u zadnjih deset godina. Ovo pripada samo velikim momčadima i ljudima koji u pobjedu i uspjeh vjeruju. Idemo prema cilju - Ligi prvaka.

Čačić nije ni jednom rečenicom, riječju niti slogom spomenuo svoj status u klubu.

- Često smo gubili utakmice i okretali rezultat u našu korist. Pripreme smo koncipirali za Ligu prvaka, imali smo nesreću da smo u tako ranoj fazi natjecanja dobili toliko dobrog suparnika. Ipak, bili smo iskusniji i kvalitetniji. Sami su se "skuhali", jer su više razmišljali o drugim stvarima nego o igri.“

U tom je dijelu Čačić u pravu, jer Bugari su, od pet minuta sudačke nadoknade, barem, tri i pol proveli ležeći na travi. Stoga sučevu odluku o dodatne tri minute možemo tretirati opravdanom.

- Ovo je pobjeda za sve hrvatske ljude koji vole hrvatski nogomet. Naši su igrači heroji.

Potjerao sam naprijed i Vidu, Kelavu... Izmjene smo radili pravodobno. Primili smo pogodak, uvukla se nervoza. Nakon 1:2 nisam dopuštao nikakvu paniku u svlačionici u poluvremenu. Jesmo li imali sreće? Kad se to često događa, onda to više nije sreća. Neki će se noćas napiti od tuge, a neki od veselja.

Čačić tvrdi da će kvaliteta igre vremenom rasti.

- U nekim smo detaljima igrali bolje u prvoj utakmici u Razgradu nego sad u Maksimiru, ali mi ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu, na pripremama smo igrali samo dvije ozbiljne utakmice, do Božića nemamo vremena niti za jedan razvojni trening… Ničim nas Ludogorec nije iznenadio, znali smo da ima laganu i motoričnu momčad, a moji igrači, k tome, nisu u najboljoj formi. Ima dosta rezervi u našoj momčadi. Primjerice, Beqiraj teže dolazi u formu…

U formi nije bio ni bugarski trener Ivajlo Petev:

- Teško je nešto suvislo reći nakon ovakve utakmice. Dok smo imali 11 igrača bili smo bolji suparnik. Kad smo ostali bez Marcelinha morali smo se povući i prepustili smo inicijativu Dinamu. Hrvatima se opet osmjehnula sreća. Ponosan sam na svoju momčad, u godinu dana smo od debitanta u prvoj ligi došli do kvalifikacija za Ligu prvaka. U obje smo utakmice primili pogotke u sudačkoj nadoknadi, i to besmislene pogotke. U nogometu se, nažalost, greške događaju.

Nije htio komentirati osam minuta sudačke nadoknade.

- Ne želim komentirati suđenje iako se ne mogu oteti dojmu da smo u obje utakmice oštećeni. Ne znam zašto je sudac toliko produljio utakmicu. Želim Dinamu uspjeh i nadam se da ćemo se jednog dana opet susresti da izravnamo račune.