Leko i Vida postavili kriterije

Utorak, 22. studenog 2011. 15:07 Napisao  I. V.

Dok se Zdravko Mamić na stadionu Santiago Bernabeu šeuprio darovitim Matejom Kovačićem, domaćini su se raspitivali za Jerka Leku! Jasno da Leko nije igrač "kraljevskih" dimenzija, ali je u prvoj utakmici ostavio dubok trag na najskupljim nogama kraljevskog kluba. Osim što je u nekoliko duela  "prebio" Ronalda, što nije lako s obzirom na čudesno eksplozivnu snagu portugalskog brzanca, Leko je  zatvarao desni bok po standardima Lige prvaka. Budući da prema kvaliteti hrvatska liga spada negdje u četvrti europski razred, prvoligaške utakmice pod okriljem HNS-a skrivaju motoričke slabosti koje u europskim utakmicama odmah izađu na vidjelo. Potentni Igrači poput Leka u slabijem domaćem okruženju ne mogu iskazati sve što mogu, jer su zahtjevi znatno manji. U duelima s Ronaldom vidjelo da Leko zaslužuje poziv za reprezentaciju.

Naravno da nije dovoljno samo moći, treba nešto i znati da bi se igrao nogomet kakvog gledamo u Ligi prvaka! Ali kriteriji su jasni: "moći" je preduvjet da bi "znati" došlo do izražaja!  Svima znalcima na znanje: Jerko Leko i Domagoj Vida  jedini su među "dinamovcima" zadovoljili temeljne kriterije Lige prvaka! Uz dužno poštovanje prema nadarenosti Mateja Kovačića, koji je u nekoliko duela protiv Real Madrida pokazao da - može! 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.