ZVIJEZDE SU ROĐENE Lamine Yamal: Uspoređivati ​​me s najboljim igračem u povijesti je nešto što vam neće pomoći, jer ja nikada neću biti kao Messi!

Subota, 13. srpnja 2024. 08:51 Napisao/la  SC

Lamine Yamal proslavio u subotu 17., Nico Williams proslavio u petak 22. rođendan

Lamine Yamal:  Uspoređivati ​​me s najboljim igračem u povijesti je nešto što vam neće pomoći, jer ja nikada neću biti kao Messi!

Lamine Yamal proslavio je u subotu 17., Nico Williams proslavio je u petak 22. rođendan.

Dvojica španjolskih mladića poželjeli su vjerojatno iste rođendanske darove:

- Rekao sam majci da ne želim ništa na dar ako pobijedimo u finalu. Samo želim slaviti u Madridu sa svojim suigračima. I to je to. To može biti ludo! Osvojiti Europsko prvenstvo je nešto ludo što se nije dogodilo od 2012. godine, kazao je Yamal u dugačkom rođendanskom razgovoru za Marcu.

Yamal je proizvod La Masije, čuvene škole nogometa Barcelone iz koje su izašli velikani svjetskog nogometa, najveći među njima je Leo Messi.

- Uspoređivati ​​me s najboljim igračem u povijesti je nešto što vam neće pomoći, jer ja nikada neću biti kao Messi, kazao je mladi Yamal, koji je na terenu i van njega izgleda i govori impresivno zrelo.

- Lamine Yamal me oduševljava. Raditi stvari koje on radi u njegovim godinama je nevjerojatno. Riječ je o klincu, koji u subotu puni 17 godina, koji “ima aromu genija” prema riječima bivšeg argentinskog reprezentativca i trenera Diega Latorrea. Nisam mu dovoljno blizu da bih ga dobro vidio, ali nikad nisam vidio ovakvog 17-godišnjaka. Sjećam se pojave Waynea Rooneya. Moglo bi se reći da je poseban, ali čak ni on nije ovo radio. Pelé je zabio dva u finalu Svjetskog prvenstva, ali imao je 17, skoro 18 godina. Čak se ni Messi se nije pojavio na međunarodnoj razini sve do svojih kasnih tinejdžerskih godina. Ono što gledamo je nešto vrlo, vrlo posebno. Koliko posebno, morat ćemo pričekati i vidjeti. Raditi ono što on radi, ne mogu se baš snaći u tome, kazao je Gary Lineker.

- Imao sam 18 godina u Leicesteru i bio sam svjestan da sam dijete. Stvarno sam se skrivao pod tuševima, nisam se osjećao kao muškarac. Bilo je dosta teško. Zabijao sam golove, ali tek sam imao 21, 22 godine kada sam se počeo osjećati ugodno u tom okruženju. Sa 17 godina?! Nije ovo onaj klinac ima talenta, hajde da ga isprobamo. Ne! On je igrao konstantno, kao da je to najlakša stvar na svijetu. Ovako nešto nisam vidio. Messi je s drugog planeta i ne mislim da ih treba uspoređivati, ali nema sumnje da će Lamine biti vrlo poseban ako ostane na zemlji i zdrav. Već jest! Ako sudite prema viđenom, on bi bio među prva tri ili četiri igrača na ovom turniru. Sa 17 godina... On je dijete! Neka djeca ispunjavaju očekivanja, a mnoga ne. Ali s ovom vrstom talenta, bio bih iznenađen da ne postane velikam, poručio je Lineker.

Pet godina stariji Williams nije više čudo od djeteta, ali je najveće otkriće EP-a.

Veće čak i od Yamala, koji je za Barcelonu počeo igrati u Xavijevu mandatu.

Williams u dresu Athletica nije izgledao ovako moćno kao što izgleda u dresu španjolske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.