Kvalifikacije za SP: U Lisabonu zakazan prvi od dvaju obračuna Cristiana Ronalda i Ibrahimovića

Petak, 15. studenog 2013. 16:03 Napisao/la  SC

Petak, Reykjavik (20): Island - Hrvatska, Lisabon (20.45): Portugal - Švedska, Kijev (20.45): Ukrajina - Francuska, Pirej (20.45): Grčka - Rumunjska

 

Uz susret Islanda i Hrvatske iz Reykjavika večeras su na rasporedu još tri utakmice europskog doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine. Najzanimljivije će biti u Lisabonu gdje će se na Stadionu svijetla (Estadio da Luz) susresti Portugal i Švedska. Bit će to prva epizoda obračuna dvojice ponajboljih svjetskih igrača; Cristiana Ronalda s jedne, odnosno Zlatana Ibrahimovića s druge strane. Svjetsku smotru tako neće vidjeti jedna superzvijezda iz tih reprezentacija. Kladioničari večeras vjeruju Portugalcima, pa je tako koeficijent na pobjedu Portugala 1.60, naspram švedskih 6.50. Šveđane ne treba unaprijed otpisivati, iako su nominalno Portugalci jača momčad. Ne pobjeđuju imena, već igra...

Ove su dvije vrste bile u istoj skupini kvalifikacija za posljednje SP u Južnoj Africi, a u oba susreta bilo je 0-0.

Francuze nakon kvalifikacijske grupe s neprikosnovenim Španjolcima čeka težak dvomeč protiv Ukrajinaca. Repriza dvoboja s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva odigrat će se večeras u Kijevu. Na EURO-u su Francuzi pogocima Meneza i Cabayea slavili 2-0, a istim je rezultatom završila prijateljska utakmica u Kijevu godinu dana ranije. Očekuje se izjednačen ogled, o putniku u Brazil odlučivat će nijanse.

Najlakši posao bi prema svemu sudeći trebali imati Grci koji u Pireju dočekuju Rumunje. Europski prvaci otprije devet godina poznati su kao veliki sretnici, kao momčad koja iz bezizlazne situacije postigne vrhunski rezultat.

Dodatne kvalifikacije za SP - prve utakmice, 15.11:

 

Reykjavik (20): Island - Hrvatska

Lisabon (20.45): Portugal - Švedska

Kijev (20.45): Ukrajina - Francuska

Pirej (20.45): Grčka - Rumunjska

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.