Kvalifikacije za SP: Španjolci protiv tricolora traže 25 uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama

Utorak, 16. listopada 2012. 11:21 Napisao/la  SC

Velika prepreka za Francuze bit će i Iker Casillas kojem nedostaje jedna utakmica da sruši rekord Santiaga Canizaresa od devet uzastopnih utakmica bez primljenog pogotka!

I dok će oči hrvatkih navijača biti usmjerene prema Osijeku i dvoboju Hrvatske i Walesa, diljem Europe igrat će se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Najzanimljiviji par večeri zasigurno je ogled Španjolske i Francuske, a glavno je pitanje mogu li tricolori zaustaviti Furiju u nastojanju da ostvari 25 uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama za velika natjecanja. Sto i petnaest dana prošlo je od četvrtfinala Europskog prvenstva u Donjecku kada je Španjolska slavila 2:0. Inače, obje reprezentacije nakon dva odigrana kola imaju maksimalnih šest bodova.

- Igramo već dugo vremena zajedno i mislim da još postoji motivacija da nastavimo istim putem, poruka je Andresa Inieste uoči ogleda s Francuskom. Pobjeda u petak na gostovanju kod Bjelorusije bila je najbolja potvrda da je Španjolska gladna pobjeda. Francuska je u isto vrijeme izgubila prijateljski ogled protiv Japana.

Velika prepreka za tricolore bit će i Iker Casillas kojem nedostaje jedna utakmica da sruši rekord Santiaga Canizaresa od devet uzastopnih utakmica bez primljenog pogotka!

- U svim najboljim scenarijima teško ćemo parirati Španjolskoj. Morat ćemo se dobro braniti, a kada dobijemo priliku moramo biti puno efikasniji nego protiv Japana, rekao je Didier Deschamps, izbornik Francuske.