Komisija Vijeća Europe sumnja da je Blatter prevarom postao predsjednik FIFA-e

Srijeda, 07. ožujka 2012. 16:13 Napisao  Marko Babić

- FIFA bi trebala pokrenuti unutarnju istragu da li su kandidati, posebice onaj tko je izabran na mjesto predsjednika, iskoristili svoju poziciju da bi dobili nepravdenu prednost ili na neprimjeren način došli do glasova, stajalo je u priopćenju.

 

Komisija Vijeća Europe zatražila je od Međunarodne nogometne federacije da istraži prošlogodišnji izbor Seppa Blattera na mjesto predsjednika FIFA-e. Naime, Blatter je lani izabran nakon što je ostao jedini kandidat u utrci nakon što je Mohamed bin Hammam suspendiran zbog optužbi o podmićivanju.

Komisija smatra da treba istražiti da li je Baltter zloupotrijebio svoju poziciju da bi u konačnici ostao jedini kandidat u utrci.

- FIFA bi trebala pokrenuti unutarnju istragu da li su kandidati, posebice onaj koji je izabran na mjesto predsjednika, iskoristili svoju poziciju da bi dobili nepravdenu prednost ili na neprimjeren način došli do glasova, stajalo je u priopćenju.

Nadalje, traži se od FIFA-e da u potpunosti istraži sve skandale koji su se pojavili proteklih godina, posebice lani kada je izborna utrka za mjesto predsjednika bila u punom jeku i kada su optužbe o podmićivanju pljuštale sa svih strana. Traži se i javno objavljivanje svih dokumenata vezanih za švicarsku tvrtku ISL koja je propala 2001. godine,  a koja je navodno FIFA-inim čelnicima davala novac ispod stola za otkup televizijskih prava.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.