Katalonija proglasila nezavisnost, Barcelona objavila da nema službenog komentara

Petak, 27. listopada 2017. 19:15 Napisao/la  SC

Spekulacije da Barcelona uskoro neće smjeti igrati protiv španjolskih klubova za sada je samo hipoteza od koje zaziru svi koji vole nogomet

Katalonija proglasila nezavisnost, Barcelona objavila da nema službenog komentara


Katalonija je u petak proglasila samostalnost, što će biti s Barcelonom?

Iako je katalunjska vlada mjesecima najavljivala da će proglasiti samostalnost, Barcelona je u petak službeno objavila da nema službenih komentara!

Čelnici Barcelone očito ne žele dizati tenzije dan uoči utakmice protiv Athletica u Bilbau, središtu Baskije koja također iskazuje separatističke namjere.

U Barceloni su otišli tako daleko da su objavili da svaka eventualna izjava bilo koga člana kluba ne predstavlja službeni klupski stav.

- Politička situacija je mijenja i neću poreći da je ne pratim kao i svi ostali. Imam o tome svoje mišljenje, ali politička situacija se mijenja svakih pet minuta iz dana u dan. Osobno se želim usredotočiti na sport, moja je odgovornost da Barcelona pobjeđuje, diplomatski je rekao trener Ernesto Valverde.

S obzirom da je središnja vlast najavila represivne mjere nakon što je petak u španjolskom parlamentu izglasan članak 155. čime španjolska vlada može suspendirati katalunjsku vladu, idući dani prijete eskalacijom napetosti na ulicama Barcelone.

Ne treba posebno naglašavati što će se dogoditi ako španjolska policija silom počne štititi državni poredak koji većina u Katalunji smatra okupatorskim.
   
Isto tako treba znati da je stadion Camp Nou proteklih godina bio središte mirnog otpora prema središnjici.

Spekulacije da Barcelona uskoro neće smjeti igrati protiv španjolskih klubova za sada je samo hipoteza od koje zaziru svi koji vole nogomet.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.