Kasper Hjulmand: Igrači nisu mogli zamisliti da će uspjeti zaspati, bilo je lakše nastaviti utakmicu

Nedjelja, 13. lipnja 2021. 08:34 Napisao/la  SC

Učinili smo što smo morali i uspjeti vratiti Cristiana. Razgovarao je sa mnom prije odlaska u bolnicu, rekao je liječnik danske reprezentacije Martin Boesen.

Kasper Hjulmand: Igrači nisu mogli zamisliti da će uspjeti zaspati, bilo je lakše nastaviti utakmicu

Cristian Eriksen preživio je srčan zastoj tijekom utakmice između Danske i Finske, najbolji danski igrač srušio se u 43. minuti

- Bilo je jasno da je u nesvijesti. Kad sam stigao do njega, disao je, mogao sam osjetiti njegov puls. Međutim, iznenada se to promijenilo i počeli smo ga oživljavati. Pomoć je stigla doista brzo od medicinske ekipe i od ostalog osoblja njihovom brzom reakcijom, učinili smo što smo morali i uspjeti vratiti Cristiana. Razgovarao je sa mnom prije odlaska u bolnicu, rekao je liječnik danske reprezentacije Martin Boesen.

Nakon što je UEFA saznala da je Eriksen stabilno, odlučila je nakon dva sata nastaviti utakmicu. Finska je pobijedila 1:0...

- Igrači nisu mogli zamisliti da će uspjeti zaspati večeras i sutra opet izaći na teren. Bilo je lakše nastaviti utakmicu i završiti je. Bila je to teška večer. Svi smo se podsjetili što su najvažnije stvari u životu; imati vrijedne veze, ljude koju su nam bliski, našu obitelj i naše prijatelje. Ne mogu biti ponosniji na te ljude koji su vodili tako dobru brigu jedni o drugima. Ne možeš igrati utakmicu s takvim osjećajima. Pokušali smo pobijediti. Bilo je nevjerojatno da su igrači uspjeli izaći na teren i nastaviti igru. Iskreno, bilo je igrača koji su bili u potpunosti gotovi. Emocionalno gotovi i emocionalno iscrpljeni. Neki od njih nisu bili sposobni igrati, jer nije normalno igrati utakmicu nakon što ti jedan od prijatelja preživi probleme sa srcem. Svi smo mi mislima uz Cristiana i njegovu obitelj. On je jedan od naših najboljih igrača, ali i još bolja osoba, rekao je danski izbornik Kasper Hjulmand.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.