Kamerunski savez istražuje sedam igrača zbog sumnje u namještanje utakmice protiv Hrvatske

Utorak, 01. srpnja 2014. 11:14 Napisao/la  SC

Zanimljvo je da je kamerunski savez počeo istragu prije nego što je FIFA reagirala

Kamerunski nogometni savez počeo je internu istragu nakon što su njemački mediji objavili da postoije indicije o namještanju utakmica na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Posebno suspektna utakmica odigrana je između Hrvatske i Kameruna, njemački Spiegel objavio je da je dva sata prije utakmice dobio dojavu da će utakmica završiti pobjedom Hrvatske 4:0 i da će netko od Kamerunaca dobiti crveni karton. Song je zaista dobio crveni karton nakon brutalnog i ničim izazvanog nasrtaja čime je sve skupa postalo još sumnjivije.
 
Njemački mediji objavili su da iza dojave stoji Singapurac Wilson Raj Perumal, koji baš i nije vjerodostojan svjedok optužbe budući da je osuđivan za namještanje utakmica i pripada kladioničarskoj mafiji. U zadnjih 20 godina uhićen je šest puta zbog namještaljki. Hrvatski igrači ne spominju se u jednom dijelu teksta o namještanju utakmice, ali zato je u Kamerunu njih čak sedam pod istragom.

Zanimljvo je da je kamerunski savez počeo istragu prije nego što je FIFA reagirala.

- Optužbe za namještanje utakmica na Svjetskom prvenstvu, posebno onu protiv Hrvatske, ne utječu na principe i vrijednosti Kamerunskog saveza. Napravit ćemo sve kako bismo u najkraćem mogućem roku istražili slučaj, stoji u priopćenju saveza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.