Josip Stanišić asistent u pobjedi, Olympiakos iznenadio Aston Villu

Četvrtak, 02. svibnja 2024. 23:08 Napisao/la  SC

Za Atalantu je u polufinalu Europske lige zaigrao i Mario Pašalić koji je u 16. minuti zamijenio Seada Kolašinca. U prvim dvobojima Konferencijske lige palo je čak 11 golova

Josip Stanišić asistent u pobjedi, Olympiakos iznenadio Aston Villu

Roma je poražena na domaćem terenu od Bayer Leverkusena 2:0 u prvom polufinalnom dvoboju Europske lige.

Florian Wirtz doveo je Leverkusen u vodstvo u 28. minuti nakon asistencije Au prvom polufinalnom dvoboju Europske lige.lejandra Grimalda, koji je ukrao loptu nakon velike pogreške u zadnjem redu Rome.

Na drugi pogodak Leverkusen je čekao sve do 73. minute, kad je pogodio Rober Andrich, na asistenciju hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišiću, koji je odložio loptu Andrichu za fantastičan pogodak.

Roma je mogla i gore proći jer su gosti imali još tri velike prilike.

Nogometaši Marseillea i Atalante odigrali su bez pobjednika 1:1.. 

Talijanska momčad je rano došla u vodstvo, već u 11. minuti golom Scamacce nakon što je sjajan posao obavio Koopmeiners.

Domaći su izjednačili samo devet minuta kasnije, nakon što je Kondogbia poslužio Mbembu koji puca iz daljine, a lopt se od lijeve stative odbila u gol.

Za Atalantu je nakon ozljede Sead Kolašinca, u 16. minuti zaigrao Mario Pašalić.

Uzvratni susreti igraju se za tjedan dana. Finale je na rasporedu 22. svibnja i igrat će se u Dublinu.

Prve polufinalne utakmice Europske lige: Roma - Bayer Leverkusen 0:2 (Wirtz 28, Andrich 73), Marseille - Atalanta 1:1 (Mbemba 20/ Scamacca 11)

Olympiakos je neočekivano slavio u gostima kod Aston Ville u prvoj polufinalnoj utakmici Konferencijske lige. Grci su pobijedili s čak 4:2. Englezi su imali priliku u 84. minuti smanjiti vodstvo, no Douglas Luiz nije iskoristio najstrožu kaznu.

Fiorentina je pobijedila 3:2 Club Brugge i to golom u sudačkoj nadoknadi utakmice kada je Nzola jednu odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Talijanska momčad je već u 37. minuti vodila s 2:1, a gosti su nakon što su ostali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Onyedike ipak uspjeli izjednačiti na 2:2 golom Thiaga.

Uzvrati se igraju za tjedan dana, a finale se igra 29. svibnja u Ateni.

Prve polufinalne utakmice Konferencijske lige: Aston Villa - Olympiakos 2:4 (Watkins 45+1, Diaby 52/ El Kaabi 16, 29, 56-11m, Hezze 67), Fiorentina - Club Brugge 3:2 (Sottil 5, Belotti 37, Nzola 90+1/ Vanaken 17, Thiago 63)