Joachim Low: Nema objašnjenja za poraz, bila je to crna večer njemačkog nogometa

Srijeda, 18. studenog 2020. 09:53 Napisao/la  SC
Joachim Low
Joachim Low

Njemačka je u Sevilli doživjela najteži poraz (0:6) od davne 1909. godine i poraza od Engleske (0:9), 111 godina kasnije izbornik njemačke reprezentacije ovako je prokomentirao poraz od Španjolske:

- Nema objašnjena za ovaj poraz, bila je to crna večer njemačkog nogometa. Ništa nam nije uspjelo. Govor tijela, agresivnost, angažman u duelima, ništa od toga nismo vidjeli na terenu. Rekli smo da vjerujemo našim igračima, bili smo na dobrom putu, iako smo večeras vidjeli da nismo toliko daleko koliko smo se nadali. Na 0:1 smo napustili plan igre. Otvorili smo prostor, nije bilo organizacije, nije bilo komunikacije između igrača, a to je bilo smrtonosno. Nakon pauze pokušali smo ih pritisnuti, pokušati zabiti i vratiti se u igru, ali oni su bili brži, kolektivno jači, dinamičniji, nismo imali kontrolu, nismo dobili duel, kazao je Joachim Low.

Njemačkog izbornika zadnjih mjeseci oštro kritiziraju, njemačka reprezentacija igra daleko ispod očekivanja otkada je ostala bez senatora Thomasa Müllera, Jeromea Boatenga i Matsa Hummelsa:

- Trenutno nema razloga da ih opet pozovem, kaže Low.

- Ova utakmica ne mijenja ništa. Mi i dalje vjerujemo Joachimu Lowu, nema sumnje u to. U reprezentaciji morate razmišljati i analizirati turnir po turnir. Želimo ostvariti maksimum sljedeće godine, rekao je Oliver Bierhoff, direktor njemačke reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.