Izvršni odbor FIFA-e odlučio da Kosovo smije organizirati međunarodne utakmice

Petak, 14. prosinca 2012. 17:23 Napisao/la  SC

Kosovo još uvijek nije član FIFA-e

Izvršni odbor FIFA-e na sastanku u Tokiju donio je odluku da Kosovo smije igrati međunarodne prijateljske utakmice u mlađim dobnim kategorijama, te u tzv. amaterskoj, ženskoj i klupskoj konkurenciji. Utakmice seniorske reprezentacije Kosova još uvijek nisu dobile licencu krovne nogometne organizacije.

FIFA je u 21. svibnja 2012. godine već donijela sličnu odluku, koja je suspendirana nakon intervencije predsjednika UEFA-e Michela Platinija. Naime, odmah su se pojavile slične želje nekoliko pokrajina u većim državama (Rusija, Španjolska…), koje smatraju da imaju ista politička prava kao i Kosovo.

Kosovo još uvijek nije član FIFA-e, ali je ovom odlukom svim postalo jasno da je pitanje dana kada će najmlađa europska država steći pravo da bude ravnopravni član nogometne asocijacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.