NOVI IZAZOV

Igor Tudor postao trener Galatasaraya

Četvrtak, 16. veljače 2017. 16:55 Napisao/la  SC

Hrvatski trener želi osvojiti naslov prvaka Turske

Nakon puno drame, uvreda i povišenih tonova, sapunica oko prelaska Igora Tudora i službeno je dobila svoj završetak. Hrvatski trener i je službeno predstavljen kao novi trener slavnog turskog kluba Galatasaraya te je pred novinarima u prostorijama istanbulske Türk Telekom Arene potpisao ugovor.

- Onog trenutka kad smo odlučili da Jan Olde Riekerink više neće biti trener, pomno smo razmotrili nekoliko imena u potrazi za novim trenerom. Odlučili smo se za gospodina Tudora koji je evo danas i službeno naš trener. Mislim da je to sjajan izbor za Galatasaray i želim mu svu sreću, rekao je predsjednik kluba Dursun Özbek.
 
- Najprije se želim zahvaliti predsjedniku na  prilici. Moj je jedini cilj učiniti Galatasaray uspješnim i predstavljati ga u najboljem mogućem svijetlu. Znam da bi mnogi željeli odmah znati kako ćemo igrati, u kojem sustavu i slično, ali to zapravo nije važno. Nema veze igramo li s trojicom u obrani, ili četvoricom, imamo li dva napadača, ili jednog. Želim vidjeti momčadski duh i požrtvovnost. Došao sam ovdje jer vjerujem u neke stvari. Vjerujem da možemo do naslova prvaka. Imamo još 14 utakmica do kraja i želimo u svima pobijediti. Želim da moji igrači zaborave na svoj ego i igraju za momčad jer ćemo samo tako do trofeja, rekao je Tudor.
 
Tudora su novinari pokušali isprovocirati kad su ga tražili da objasni zbog čega je još nedavno rekao kako će prvak biti Bešiktaš. Tudor se nije dao smesti i diplomatski je odgovorio.

- Istina, rekao sam tada kako će Bešiktaš biti prvak, ali situacija se promijenila. Sada sam trener Galatasaraya i želim osvojiti naslov, poručio je hrvatski trener.
 
Pritisak vođenja velikog kluba bit će strašan, do sada najveći i njegovoj karijeri.
 
- Od svoje desete godine sam pod svakojakim pritiscima. Hajduk, Juventus... Otkako sam trener stalno sam pod pritiskom. Imam 38 godina, no osjećam se starije. Iskustvo je jako bitno, a najvažniji su znanje i sposobnost. Ja stalno učim. Učim primjerice od Contea, koji je možda i najbolji na svijetu, ali ne možete biti Conte, Simeone ili Guardiola. Morate od svakoga uzeti nešto i biti svoj, poručio je Tudor.

Upitali su turski novinari Tudora što ako mu usred sljedeće sezone dođe ponuda Real Madrida. Bi li otišao kao što je otišao iz Karabukspora.
 
- Nema smisla sada razgovarati o sljedećoj sezoni, kratko je odgovorio Tudor.
 
Inače, Tudor je sa sobom doveo stručni stožer u kojemu su Hari Vukas kao pomoćni trener, Sandro Tomić kao trener golmana te Toni Modrić kao kondicijski trener.

Galatasaray je treća momčad prvenstva nakon 20 odigranih kola, a Tudor će debi imati u subotu u utakmici s Rizesporom. Samo tjedan dana kasnije čeka ih veliki derbi s vodećim Bešiktašem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.