Igor Štimac poručio da nije došao Indijcima lizati stražnjice

Utorak, 29. kolovoza 2023. 09:20 Napisao/la  SC
Igor Štimac
Igor Štimac

Igor Štimac održao je svojevrsnu lekciju čelnicima indijskog nogometnog saveza:

- Nisam ovdje došao da bih lizao stražnjice! Došao sam reći istinu, došao sam pomoći. Ako želite moju pomoć, moram vam reći istinu. Možete se suočiti s njom, pomoći mi ili mi reći da nećete promijeniti ništa pa da idem kući. Ako je tako, ja ću otići kući sretan, a mi ćemo ostati prijatelji. Imamo neke od najpametnijih ljudi svijeta u Indiji, a onda mi netko kaže da ne možemo prilagoditi nogometni kalendar kako bi osigurali da reprezentacija ima više vremena za pripremiti veliko natjecanje. Ili tu možda postoje neki drugi interesi? Nemam problem to reći, jer je to istina. Tko god me želi uvjeriti u suprotno, neka dođe i neka mi kaže gdje je problem. Prvo da kažem, nikoga ne krivim zbog toga što su Azijske igre i Azijski kup bili pomicani zbog pandemije. Naravno da na to nitko nije mogao utjecati. Ali, moralo se razgovarati i naći načina da se ta natjecanja ne odvijaju dok je kod nas klupska sezona u punom jeku. Brine me to, jer druge zemlje nalaze rješenja da bi olakšali posao svojim reprezentacijama, a mi i dalje govorimo da to ne možemo učiniti, kazao je izbornik indijske reprezentacije za The Indian Express.

Štimac je zapravo prokomentirao problem kulta reprezentacije, jer klubovi nisu obvezni puštati igrače tijekom rujna i listopada, kada Indija sudjeluje na dva turnira.

U studenom počinju kvalifikacije za SP, a u siječnju se igra Azijski kup, a pripreme za Azijske igre još nisu počele jer klubovi ne žele pustiti igrače u reprezentaciju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.