LJESTVICA IFFHS-a

MAXtv Prva liga skočila na 32. mjesto

Srijeda, 09. siječnja 2013. 13:51 Napisao/la  SC

Španjolska Primera najbolja je liga na svijetu, drugo mjesto pomalo neočekivano zauzima elitni razred brazilskog nogometa

Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölna objavio je tradicionalnu godišnju ljestvicu najjačih svjetskih liga. Treću godinu zaredom najbolja je španjolska Primera. Nogometni institut ocjene izrađuje na na temelju više kriterija, a namjerodavniji je učinak klubova u međunarodnim natjecanjima.

Španjolski klubovi su na temelju toga Primeri priskrbili 1283 boda, odnosno 89 više nego prošloj godini. Drugo mjesto pomalo neočekivano zauzima elitni razred brazilskog nogometa (Serie A) s 1057 bodova. Na treće mjesto smjestila se njemačka Bundesliga, slijede talijanska Serie A i engleska Premierliga.

Najveći pad zabilježio je upravo engleski Premiership koji je godinu ranije bio druga najjača liga svijeta. Englezima nije pomogao niti europski naslov Chelseaja, budući da su podbacili ostali predstavnici u Europi.

Veliki napredak zabilježila je zato MAXtv Prva liga koja je u 2012. godini skočila za čak 19. mjesta. Elitni razred hrvatskog nogometa trenutačno zauzima 32. mjestu među nogometnim ligama svijeta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.