HOĆE LI OSTATI ROĐENI GUBITNIK? Harry Kane u finalu Europskog prvenstva može osvojiti prvi trofej u karijeri, Zlatna kopačka iz prošle sezone jedan je od najboljih strijelaca u povijesti engleskog nogometa

Nedjelja, 14. srpnja 2024. 13:56 Napisao/la  SC

Na početku prošle sezone došao  u Bayern osvajati trofeje, na kraju sezone ništa nije osvojio

Harry Kane u finalu Europskog prvenstva može osvojiti prvi trofej u karijeri, Zlatna kopačka iz prošle sezone jedan je od najboljih strijelaca u povijesti engleskog nogometa

Uoči finalne utakmice EP-a između Španjolske i Engleske u središtu pozornosti je Harry Kane.

Malo je u povijesti nogometa bilo tako velikih igrača koji su p(o)stali rođeni gubitnici,  zvuči nevjerojatno da 30-godišnji Kane u finalu EP-a može osvojiti prvi trofej u karijeri!

Kane je jedan od najboljih strijelaca u povijesti engleskog nogometa, ukupno je postigao 406 pogodaka, postigao je najviše pogodaka za englesku reprezentaciju (66), drugi je strijelac u povijesti Premierlige (213)...

U Tottenhamu je igrao od 2009. do 2023. godine, nikada ništa nije osvojio u klupskom nogometu, izgubio je pet finala u kojima je igrao: finale Eura 2020. (Engleska), finale Lige prvaka 2019. (Tottenham), dva Liga kupa (2014.-15. i 2020.-21.) (Tottenham) i njemački Superkup (2024.) (Bayern).

Na početku prošle sezone za 95 mil. eura došao je u Bayern osvajati trofeje, debitirao je porazom u Superkupu od RB Leipziga (0:3) uz hat-trick Danija Olma.

Već nakon 15 utakmica u dresu Bayerna ostao je bez trofeja u njemačkom nogometu, Bayern je u Ligi prvaka ispao od Real Madrida.

Prošle sezone opet je bio najbolji strijelac, u prvoj sezoni u dresu Bayerna osvojio je Zlatnu kopačku s 36 pogodaka 32 ligaške utakmice.

Najbolji strijelac može postati i na EP-u, uoči finala po 3 pogotka postignuili su Dani Olmo, Cody Gakpo, Harry Kane, Jamal Musiala, Ivan Schranz i Georges Mikautadze.

Kane je do sada pokazao da može sve, ali ne može osvojiti trofej!