Gravina: Mancini je odradio sjajan posao, ova Italija zabija golove i kada ne igra

Četvrtak, 19. studenog 2020. 10:54 Napisao/la  SC
Gabriele Gravina
Gabriele Gravina

Gabriele Gravina, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza, smatra da neće biti problema s obnavljanjem ugovora Roberta Mancinija.

Mancini ima ugovor do Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, a talijanski mediji tvrde da mu je FIGC već sada pripremio novi strahujući da bi za Mancinijevim uslugama mogao posegnuti neki od bogatih europskih klubova.

- Postoji posao koji se ne vidi, ali je sjajno odrađen. Mancini je u kratkom vremenu jako puno napravio, najveći je njegov utjecaj na atmosferi u reprezentaciji. Danas se naši igrači zabavljaju kad igraju, a to je najvažnije, rekao je Gravina.

Gravina je posebno zadovoljan s društvenom dimenzijom koju azzurri imaju.

- Reprezentacija je izvanredna platforma, ona ljudima daje poruku velikog entuzijazma i nade. Evo, otišli smo u Reggio Emiliju kako bismo mogli zahvaliti liječnicima na svemu što čine za tamošnje ljude. I to je Mancinijeva zasluga. Italija nije samo skupina mladih ljudi koji teže pobjedi na zelenom travnjaku, ova reprezentacija postiže golove i kad ne igra nogomet. Ona vodi primjerom, zaključio je Gravina.