Gareth Bale odlučio završiti igračku karijeru u 33. godini

Ponedjeljak, 09. siječnja 2023. 17:36 Napisao/la  SC
Gareth Bale
Gareth Bale

Gareth Bale neočekivano je završio igračku karijeru:

- Nakon pažljivog razmatranja, najavljujem da se odmah povlačim iz klupskog i međunarodnog nogometa. Osjećam se nevjerovatno sretnim što sam ostvario svoj san da se bavim sportom koji volim. To mi je zaista pružilo neke od najboljih trenutaka u mom životu... igrati i biti kapetan reprezentacije svoje zemlje 111 puta zaista je bilo ostvarenje sna... Iskazati svoju zahvalnost svima koji su odigrali svoju ulogu na ovom putu, čini se nemogućim. Osjećam se dužnom mnogim ljudima što su pomogli da promijenim svoj život i oblikujem svoju karijeru na način na koji nisam mogao ni sanjati kada sam počeo sa devet godina. Mojim prethodnim klubovima, Southamptonu, Tottenhamu, Real Madridu i konačno LAFC-u. Svi moji prethodni menadžeri i treneri, osoblje iz zadnje sobe, suigrači, svi posvećeni navijači, moji agenti, moji nevjerovatni prijatelji i obitelj, utjeca koji ste imali je nemjerljiv. Moji roditelji i moja sestra, bez vaše posvećenosti u tim ranim danima, bez tako snažnog temelja, ne bih sada pisao ovu izjavu, zato vam hvala što ste me usmjerili ovim putem i na vašoj nepokolebljivoj podršci..., napisao je između ostalog 33-godišnji Bale u svom oproštaju.

Bale je na vrhuncu karijere postao najskuplji igrač na svijetu (101 mil. eura), Real Madrid postao je prvi klub na svijetu koji je probi granicu od 100 mil. eura, kada je Balea doveo 2013. godine iz Tottenhama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.