Finale Lige prvaka: Gradski obračun dvaju madridskih klubova u Milanu

Subota, 28. svibnja 2016. 09:49 Napisao/la  SC

Imamo deset različitih igrača u odnosu na finale prije dvije godine, to je najvrednija stvar ovog kluba, kaže trener Atletica Diego Simeone


Madridski derbi u Milanu odlučuju tko je najbolji na kontinentu, u finalu Lige prvaka igraju Real Madrid i Atletico. Repriza finala iz 2014. godine s dosta novih aktera među kojima je trener Real Madrida. Ipak, najvažnija vijest tiče se Cristiana Ronalda, Portugalac je nekoliko dana prije finala otišao s treninga s bolnom grimasom na licu:

- Ronaldo je imao manjih problema, ali rekao bih da je sada spreman. Najvažnije je da će zaigrati u finalu. Ako igraš u finalu, zaboraviš na bolove i ako ih osjećaš, kaže trener Real Madrida Zinedine Zidane:

- U finalu su dvije momčadi koje su to najviše zaslužile. Sretan sam zbog posla koji smo obavili, jer smo puno ispaštali. Ali bez problema nema nogometa.Mislim da neće biti neuspjeh ako izgubimo, jer nam nitko ne može oduzeti ono što smo do sada napravili. Neuspjeh može biti u našem stavu. Ako ne odigramo kako možemo, onda je to neuspjeh, ali mislim da smo spremni. Utakmica će biti teška. Najvažnije nam je da se dobro branimo, pogotovo kada imamo loptu, a onda moramo napasti svim svojim oružjem. Onda je važno trčati, trčati i trčati, kaže Zidane, koji u premijernoj sezoni na klupi Real Madrida igra finale Lige prvaka.

- Sad sam malo pod stresom jer moram odgovarati na pitanja, puno je ljudi oko mene i jako je vruće. Ali kad utakmica krene, bit će još napetije. Ali to je dio posla, sviđa mi se to. Trener ne može napraviti ništa po tom pitanju. Ancelotti mi je uoči finala u Lisabonu rekao: 'Nadam se da ćeš ovo doživjeti jednoga dana kao trener', a evo me sada ovdje i toga se prisjećam, kaže Zidane.

Spomenuti Ancelotti u Lisabonu je 2014. godine osvojio desetu titulu europskog prvaka za Real Madrid, za goal.com ovako je opisao trenera Atletica Diega Simeonea:

- Igači Atletica imaju puno povjerenje u svog trenera. On nije samo izgradio profesionalni, već i osobni odnos. Igrači mu vjeruju da uvijek zna što radi, a on to radi za njih, za klub, za navijače. Svatko u svijetu je prepoznao kvalitetu Atletica i motivaciju koju im je donio Simeone, kaže Ancelotti.

Simeone je prema općem sudu najjači adut Atletica, trener koji je drugi put doveo Atletico do finala protiv Real Madrida. Prvo je izgubio u produžecima (1:4):

- Kako smo došli ovdje? Svaki trening smo odradili istim žarom i trudom od prvog dana kako sam ovdje. Imamo deset različitih igrača u odnosu na finale prije dvije godine. To je najvrednija stvar ovog kluba. Najvažnije je inzistirati na radu, jer samo tako prilika će doći. Igranje u finalu je sjajno, a osvajanje velika stvar. Ne smijemo mijenjati strukturu, identitet i želju jer to je najbolje što imamo. Real ima gotovo istu momčad i ne očekujem velike promjene kod njih, kaže Simeone.

Temperamentni Argentinac ovako je procijenio snagu svije momčadi:

- Od Atletica je samo nekoliko momčadi bolje, Bayern, Barcelona, Real... i još nekoliko. A mi smo sada u povlaštenom položaju koji jedino pobjedom možemo zadržati. Pritisak? Volim imati 113 godina klupske povijesti na leđima, smatra Simeone, koji o Zidaneu kaže sljedeće:

- Zidane je napravio jako dobar posao. Gurnuo je Casemira i nije ga brinulo što je bilo prije. To govori koliko je važan kao trener. A Casemiro je najvažniji igrač za balans Reala, smatra Simeone.

Gradski obračun dvaju madridskih klubova u Milanu počinje od 20.45 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.