FIFA spremna učiniti neobičan presedan zbog obilježavanja stogodišnjice SP-a

Srijeda, 04. listopada 2023. 17:56 Napisao/la  SC
Urugvaj, 1930. godina
Urugvaj, 1930. godina

Marca donosi vijest da je prihvaćena kandidatura Španjolske, Portugala i Maroka, tri spomenute države dobile su organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Međutim, predsjednik CONMEBOL-a, Alejandro Dominguez, objavio je da zajednička kandidatura Urugvaja, Argentine i Paragvaja nije u potpunosti poražena.

Iako tri spomenute države nisu imali šanse postati domaćini SP-a 2030. godine zbog loše infrastrukture, FIFA je navodno spremna učiniti presedan zbog obilježavanja 100-godišnjice prvoga SP-a, koje je održano u Urugvaju.

Dominguez navodi da bi povodom proslave jubileja Urugvaj, Paragvaj i Argentina trebali prve utakmice igrati pred domaćom publikom, a onda otputovati u Španjolsku, Portugal ili Maroko, gdje će se SP održati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.